Spaghetti met geitenkaas en gerookte zalm

_PSA1428.jpgOndanks dat ik geen grote kaasliefhebber ben, hou ik van geitenkaas in mijn pasta’s. Deze keer maakte ik hem onder andere met gerookte zalm en groente. Ik at deze keer alleen, omdat mijn ouders op vakantie waren. Het voordeel daarvan is, dat ik uitgebreid de tijd heb om nieuwe recepten voor mijn blog te maken. Het nadeel is echter dat ik altijd te veel eten maak. Deze keer viel het gelukkig wel mee. Oké, toch niet, want ik zit best vol terwijl ik dit typ haha. Het is gewoon zo lekker dat ik het zonde vind om restjes weg te gooien. Misschien moet ik daar toch wat anders op gaan verzinnen haha.

_PSA1437.jpg
Dit heb je nodig voor 1 tot 2 personen:

  • 150 gr spaghetti
  • 100 gr zachte geitenkaas
  • 50 gr gerookte zalm
  • 1/2 courgette
  • 1/2 rode paprika
  • 1 tomaat
  • 2 el geroosterde pijnboompitten
  • 1 el gehakte bieslook
  • 1 tl provencaalse kruiden
  • eventueel zout en peper

Zo maak je het:

Snijd de paprika en de courgette in hele kleine blokjes. Halveer de tomaat en verwijder de zaadlijsten. Snijd hem vervolgens in blokjes van een cm. Snijd of scheur de zalm in grove stukjes.
Breng een grote pan met water aan de kook en kook de spaghetti volgens de verpakking.
Verhit ondertussen een diepe pan met wat olie of boter en bak de paprika en courgette in 5 minuten gaar.Strooi de provencaalse kruiden erover en meng even. Schep de geitenkaas in de pan en meng goed. Voeg eventueel een scheutje kookvocht toe als dat nodig is.
Doe vlak voor de pasta klaar is, de tomaat, zalm, de helft van de pijnboompitten en de helft van de bieslook bij de saus.
Schep de spaghetti erdoor met eventueel extra kookvocht en laat alles goed warm worden. Breng op smaak met zout en peper als dat nodig is en schep op een bord. Bestrooi op je bord met de resterende pijnboompitten en bieslook.

Eet smakelijk!

2 gedachten over “Spaghetti met geitenkaas en gerookte zalm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s