Suikerbrood wentelteefjes

_PSA1426.jpgEen aantal weken geleden aten we wentelteefjes als nagerecht. Het was toen de bedoeling dat we dat met brioche maakte, maar helaas was het bij ons in de winkel op dat moment uitverkocht. In plaats daarvan hebben we suikerbrood gekocht. Het resultaat was naar onze mening net zo lekker. En om die reden heb ik er uiteindelijk mijn eigen variatie van gemaakt. Je hoeft dit recept natuurlijk niet als nagerecht te gebruiken. Ik heb hem namelijk gewoon als lunch gegeten. Het is gewoon leuk om zo af en toe wat te variëren met dit soort dingen. Uiteindelijk wil ik ze ook wel een keer met brioche proberen. Maar tot nu toe heb ik iedere keer pech in de winkel haha. _PSA1417.jpg
Dit heb je nodig voor 4 stuks:

  • 4 dikke plakken suikerbrood
  • 200 ml melk of slagroom
  • 1 ei
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl vanille aroma
  • vers fruit voor erbij

Zo maak je het:

Meng in een diep bord of kom de melk met het ei, 1/2 tl kaneel en een tl vanille aroma goed door elkaar tot het een egaal mengsel is.
Verhit wat boter in een koekenpan. Leg de plakken suikerbrood in het ei mengsel en zorg dat beide kanten voorzien zijn van een laagje. Je kunt er voor kiezen om ze een minuutje te laten weken. Ze worden dan wel wat zachter in de pan. Het is maar net wat je lekker vind.
Laat het overtollige vocht eraf druipen en leg ze plakken brood in de pan. Bak ze in een paar minuten aan beide kanten mooi goudbruin. Bij mij duurde het 2 tot 3 minuten per kant.
Leg ze op een bord en bestrooi met de overgebleven kaneel en wat vers fruit. Ik koos voor aardbei, omdat ik dat kleine zuurtje wel lekker vind bij dat zoete suikerbrood.

Eet smakelijk!

2 gedachten over “Suikerbrood wentelteefjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s