Frisse doperwten spread met munt

_PSA1339.jpgEen tijdje terug zag je een artikel voorbij komen over mijn middag op het foodtruck festival. We aten daar onder andere een bruschetta met doperwten spread. Ik vond het zo lekker dat ik in gedachten het recept zelf al stond te maken. Het was niet mijn bedoeling om het exact hetzelfde te laten smaken en dat doet het ook niet. Maar dat wil niet zeggen dat het minder lekker is. Ik wilde vooral dat hij lekker fris werd, zodat hij ideaal was voor de zomer. Bijvoorbeeld bij de bbq op wat stokbrood of als licht broodbeleg bij de lunch. In dit recept heb ik gebruik gemaakt van wat mascarpone (gewoon omdat dat toevallig nog in de koelkast stond), maar als je het wat slanker wilt hebben kun je ook kiezen voor dikke yoghurt of magere kwark. Als je nog ricotta in huis hebt, kun je dat ook goed gebruiken (dat was eigenlijk ook mijn idee, maar het was helaas over datum). Het kan dan natuurlijk wel zo zijn dat de smaak en de structuur iets anders is dan dit recept. _PSA1350.jpg

Dit heb je nodig:

  • 100 gr diepvries doperwten
  • 1 a 2 el citroensap
  • 1 a 2 el mascarpone
  • 2 el geraspte parmezaanse kaas
  • ± 5 grote blaadjes munt
  • zout en peper

Zo maak je het:

Laat de doperwten ontdooien en blancheer ze vervolgens 5 minuten in een bakje heet water. Giet af en laat ze afkoelen. Hak de munt alvast een beetje grof zodat het straks makkelijker vermengd word.
Doe de doperwten samen met de munt, zout, peper, parmezaanse kaas, 1 el mascarpone en 1 el citroensap in een foodprocessor of bakje van je staafmixer en blend alles goed. Proef goed en voeg eventueel nog extra mascarpone, citroensap of zout en peper toe als dat nodig is. Ik heb uiteindelijk 2 el citroensap en 1 1/2 el mascarpone gebruikt. Serveer samen met wat brood of toastjes.

Eet smakelijk!

Een gedachte over “Frisse doperwten spread met munt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s