Aziatische komkommersalade

_PSA1329.jpgVinden jullie deze schaal er niet kleurrijk uit zien? En ja, de kleuren waren in het echt ook zo fel. Normaal stel ik het licht op de foto wel ietsje bij, maar dat was bij deze foto’s niet eens nodig. Deze salade is een ideaal bijgerecht als je bijvoorbeeld een heerlijk wok gerecht hebt gemaakt. Ik heb hem nu vrij basic gehouden (het paste anders niet echt bij de curry die ik gemaakt had), maar je zou er ook voor kunnen kiezen om er nog een rood pepertje of wat gehakte pinda’s bij te doen.
Jullie raden waarschijnlijk wel waar ik die slierten mee gemaakt heb haha. Met mijn spirelli natuurlijk! Als je dit niet hebt kun je de komkommer natuurlijk ook gewoon in plakjes snijden en de wortel raspen, maar ik vond dit er gewoon zo leuk uit zien. _PSA1337.jpg
Dit heb je nodig voor 3 tot 4 personen:

  • 1 komkommer
  • 1 flinke winterwortel
  • 2 el gehakte peterselie
  • 1/2 el sesamzaad
  • 1 a 2 el rijstazijn
  • 1 el citroensap
  • 1/2 el sesamolie (doe voorzichtig hiermee, het is erg sterk van smaak)
  • 2 tot 3 el olijfolie
  • 1 tl honing
  • zout en peper

Zo maak je het:

Was de komkommer en schil de wortel. Rasp ze allebei met een spirelli tot lange slierten. Snijd de slierten voor het gemak wel in wat kleinere stukken. Dit eet ook wat makkelijker. Leg de komkommer slierten in een vergiet en laat ze een half uurtje uitlekken. Hak de peterselie fijn en doe ze samen met de wortel in een schaal.
Meng voor de dressing de rijstazijn, citroensap, sesamolie, olijfolie, honing, zout en peper goed door elkaar.
Doe na een half uur ook de komkommer in de schaal meng even door elkaar en besprenkel met de dressing. Het is niet erg als je niet alle dressing gebruikt.
Besprenkel de schaal met wat sesamzaadjes en dien op.

Een gedachte over “Aziatische komkommersalade

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s