Homemade gedroogde tomaatjes

_PSA1304.jpg
Mijn moeder en ik besloten laatst om eens een maaltijdsalade te maken voor het avond eten. Het resultaat heb je misschien een tijd geleden al op mijn instagram voorbij zien komen. We besloten om het eens net wat specialer te maken door zelf gedroogde tomaatjes te maken. We maakte het allebei voor het eerst en waren blij verrast door het resultaat. Want wat is dit lekker! Ze zijn wat zoeter en minder zout dan degene uit een potje. En er zit sowieso gewoon veel meer smaak aan. Het is ook nog eens heel makkelijk om te  maken, waardoor ik me afvroeg waarom ik dit nooit eerder had gedaan. Het enige is dat het wel een lange tijd in de oven moet. Maar het is natuurlijk niet zo dat je al die tijd voor de oven zit te wachten. Ik zou zeggen dat dit de ideale tijd is om bijvoorbeeld andere dingen voor te bereiden of om gewoon je huishouden te doen. Oké, dat laatste klinkt niet zo aantrekkelijk haha. Zullen we er dan maar van maken dat je heerlijk in de zon kunt gaan zitten of een film kunt gaan kijken? _PSA1308.jpg
Dit heb je nodig:

  • 250 gr cherry tomaten
  • 1 tot 2 el olijfolie
  • zout
  • peper

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 120 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Halveer de tomaatjes en leg ze met de snijkant naar boven op de bakplaat.
Bestrooi met zout en peper naar smaak en besprenkel met wat olijfolie.
Bak in de oven voor 1 1/2 uur.
Haal de bakplaat uit de oven en laat de tomaatjes afkoelen.
Eet ze bijvoorbeeld door een salade of een heerlijk pasta gerecht.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s