Sushi spring rolls

_PSA1289.jpgWaarschijnlijk ken je sushi en spring rolls wel apart, maar ik heb ze deze keer samen gevoegd. Je hebt alle smaken van sushi, maar dan veel makkelijker. Oké, niet zo makkelijk als de sushi bowl die ik eerder al maakte, maar dit ziet er wel heel leuk uit. Toen ik rijst vellen ging halen bij de Toko bij mij in de buurt, kreeg ik een tip van de verkoopster. In Vietnam (waar de spring rolls eigenlijk vandaan komen) is het gebruikelijk om ze te vullen met plakkerige rijst. Daar heb ik eerst niks mee gedaan, omdat ik mijn eigen idee al in mijn hoofd had. Tot ik opzoek was naar een nieuw recept. Ik ben wat gaan zoeken op internet en merkte dat de ‘sushi versie’ er nog niet echt was. Op die manier is toen dit recept ontstaan. Het oprollen van rijstvellen vind ik persoonlijk veel makkelijker dan echte sushi rollen. Probeer het eens uit zou ik zeggen. _PSA1294.jpg
Dit heb je nodig voor 4 stuks:

 • 4 rijst vellen
 • 1 nori vel
 • 125 gr sushi rijst
 • 175 ml water
 • 2 1/2 el rijst azijn
 • 1/2 tl suiker
 • 1/2 tl zout
 • 100 gr verse zalm
 • 1/2 avocado
 • ± 10 cm komkommer
 • soja saus

Zo maak je het:

Was de rijst goed en doe in een pannetje. Schenk het water er over en breng aan de kook. Kook op laag vuur met de deksel op de pan voor 10 minuten. Zet na 1o minuten het vuur uit en laat 15 minuten afgedekt staan (niet spieken!). Haal daarna de deksel van de pan en roer de rijstazijn, zout en suiker erdoor. Laat de rijst afkoelen.
Snijd de zalm, avocado en komkommer in repen van ongeveer een cm dik. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de komkommer. Snijd een vel nori door de helft en vervolgens weer door de helft zodat je 4 kwarten hebt.
Laat een diep bord vol lopen met lauwwarm water en leg er een rijstvel in. Laat 30 seconden weken tot het zacht en soepel is. Leg het vel op een snijplank en leg er in het midden een vel nori op.
Schep hier en kwart van de rijst op en verdeel het zodat de nori bedekt is. Beleg het midden met zalm, avocado en komkommer.
Vouw twee zijkanten van de rijstvel over de vulling en rol de rest op zodat het aan alle kanten dicht is. Ga zo door tot alle vulling op is.
Serveer samen met wat soja saus om te dippen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s