Yoghurt aardbeien ijsjes

_PSA1280.jpgDe zomermaanden zijn er weer. Dat betekent dat het weer tijd word voor verkoelende recepten. Vorige zomer had ik bij de Ikea een stel ijsvormpjes gekocht. Ik kocht ze net te laat om er nog een leuk recept mee te maken. Ik heb dus maanden lang gewacht en nu het eindelijk warmer is, kan ik ze dus eindelijk gebruiken. Ijs is waarschijnlijk wel het meest gekochte product als je wilt afkoelen. Maar meestal zit er veel suiker in en is het nogal ongezond. Waarom maak je je ijsjes dan niet gewoon zelf! Je kan er in doen wat je maar wilt en je kan het zo gezond maken als je maar wilt. Deze keer maakte ik ijsjes met yoghurt en aardbeien. Vinden jullie ze er niet schattig uit zien met hun roze kleurtje?_PSA1287.jpg
Dit heb je nodig voor 5 stuks:

  • 200 ml magere yoghurt
  • ± 100 gr verse aardbeien (ik gebruikte 10 kleintjes)
  • honing of andere zoetstof naar smaak

Zo maak je het:

Snijd de aardbeien in kleine stukjes en zorg dat de kroontjes er af zijn. Doe ze in een kom en prak ze fijn met een vork. Je kunt ook een staafmixer of foodprocessor gebruiken, maar ik vond het wel leuk om er wat grovere stukjes in te laten af en toe.
Roer de yoghurt erdoor en meng goed. Proef even hoe je de smaak vind en voeg dan de gewenste zoetstof toe(bijvoorbeeld honing of agave siroop). Je kunt het zo zoet maken als je zelf wilt.
Schenk het yoghurt mengsel voorzichtig in de vormpjes en zet de stokjes er in. Het vullen gaat het makkelijkste met een lepel.
Laat ze een paar uur goed opstijven in de vriezer. Ik heb ze er gewoon een nacht in laten staan.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s