Aardappel ovenschotel met kip en pesto

_PSA1273.jpgDeze ovenschotel is eigenlijk geïnspireerd op de pasta Genovese. Je weet wel, die pasta met pesto, sperziebonen en aardappel. Een van de favorieten bij ons thuis. Deze keer heb ik de pasta weg gelaten en verschillende groente toegevoegd. Vervolgens gaat hij met een laagje kaas in de oven. Een super lekker alternatief, al zeg ik het zelf. De schaal is in ieder geval tot op de laatste kruimel leeg gegeten bij ons. Het voordeel van dit recept, is dat je er makkelijk mee kunt variëren. Vervang bijvoorbeeld de kip voor spekjes (pas wel op dat het niet te zout word). De vegetarische mensen onder ons kunnen de kip ook weg laten en vervangen door courgette. Of doe er wat gesneden zongedroogde tomaatjes door. Serveer met een lekkere groene salade en je hebt een complete maaltijd. _PSA1271.jpg
Dit heb je nodig voor 3 tot 4 personen:

  • 250 gr sperziebonen
  • 250 gr champignons
  • 1 prei
  • 2 kipfilets
  • 450 tot 500 gr aardappelblokjes, voorgekookt
  • 100 gr groene pesto (bijvoorbeeld deze)
  • 2 flinke handen geraspte kaas

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook de aardappelblokjes voor 5 minuten of tot ze bijna gaar zijn. Giet af en zet apart. Snijd de uiteinden van de sperziebonen en snijd ze door midden. Kook ze ongeveer 5 minuten voor en zet apart. Snijd de prei in halve ringen en de champignons in plakjes. Snijd als laatste de kip in blokjes op een aparte snijplank.
Verhit wat olie in een wok of diepe pan en bak de kip in 5 minuten gaar. Doe de groente erbij en laat nog 5 tot 10 minuten bakken tot de groente zo goed als gaar is. Roer de pesto erdoor en breng eventueel op smaak met zout en peper als dat nodig is.
Schep alles in een ovenschaal en dek af met de aardappelblokjes. Besprenkel met geraspte kaas en bak in de oven voor ongeveer 20 tot 25 minuten tot de kaas mooi gesmolten is.

Eet smakelijk!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s