Wraps met falafel en hummus

_PSA1260.jpgJe hebt niet altijd zin om met mooi weer uitgebreid in de keuken te staan. Het liefst wil je dat het makkelijk, snel en gezond is. Dat betekend ook dat je niet altijd alles helemaal zelf wilt maken. Ik laat jullie vandaag een recept zien dat hier heel goed bij past. Het is gezond en licht waardoor het heerlijk is voor een warme zomer avond. Wat ook handig is, is dat het in 10 minuten klaar is. In plaats van hummus, zou je ook nog kunnen kiezen uit andere sauzen. Bijvoorbeeld satesaus, knoflooksaus of tzatziki. Of serveer alleen de falafel met verschillende sauzen als je aan het bbq-en bent. Je kunt dit gerecht trouwens ook heel goed van te voren maken en het eten als lunch._PSA1261.jpgDit heb je nodig voor 6 stuks:

  • 6 tortilla’s
  • 12 falafel balletjes
  • 1 komkommer
  • 1 portie hummus (klik hier voor het recept)

Zo maak je het:

Verwarm de tortilla’s even in de magnetron zodat je ze makkelijker op kunt rollen. Snijd de komkommer in repen van ongeveer 5 cm lang.
Bak de falafel in eventueel een klein beetje kokosolie voor ongeveer 8 tot 10 minuten. Of tot ze mooi bruin beginnen te worden van buiten.
Smeer de tortilla in met hummus (of saus naar keuze) en leg in het midden wat komkommer. Snijd 2 falafel balletjes door de helft en leg ze op de komkommer. Rol de tortilla op en leg op een bord. Ga zo door tot alles op is. Je kunt de wraps eventueel nog door midden snijden.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s