Bloemkool puree met peterselie

_PSA1226.jpgJe zal het net zien. Heb je een keer bloemkool nodig, is heel het vak leeg. Na wat zoeken in een andere supermarkt, heb ik het gelukkig toch gevonden. Ik wilde namelijk heel graag deze puree voor jullie maken. Sommige mensen zien dit namelijk als een vervanger voor aardappelpuree. Nou ben ik het daar niet helemaal mee eens, omdat ik gewoon enorme aardappelpuree fan ben haha. Maar het grote voordeel van dit gerecht is dat het veel gezonder is. En bij sommige gerechten past dit gewoon heel goed. Dus als je een gezonder alternatief zoekt, kun je zeker deze een keer proberen. Ik maakte hem bij wat aubergine curry (recept komt binnenkort) wat een verassende, maar wel lekkere combi was. Laat je bloemkool trouwens wel heel goed uitlekken na het afgieten. Je puree word anders heel snel waterig. Als je dit als basis voor soep wilt gebruiken, is dat juist helemaal niet zo erg._PSA1233.jpg
Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 1 kleine bloemkool (350 gr)
  • ± 2 el  Griekse yoghurt
  • 1 el verse peterselie, fijngehakt
  • 1/2 tl ui poeder
  • snufje knoflook poeder
  • snufje nootmuskaat
  • zout en peper

Zo maak je het:

Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze in kokend water voor ongeveer 15 minuten. Of tot ze goed gaar zijn. Het ligt er maar net aan hoe klein je de roosjes gesneden hebt. Giet af en laat heel goed uitlekken.
Doe de bloemkool in een foodprocessor (of gebruik een staafmixer of stamper) en voeg de ui poeder, knoflook poeder, nootmuskaat, zout en peper toe. Mix tot het mooi glad is. Voeg  wat eetlepels Griekse yoghurt toe en mix nogmaals.
Kijk even hoeveel lepels yoghurt je wilt toevoegen voor de gewenste dikte en smaak. Meng als laatste de peterselie erdoor en breng eventueel nog extra op smaak.
Verwarm je puree nog eventueel wat extra op in de pan als je wilt en serveer.

Eet smakelijk!

2 gedachten over “Bloemkool puree met peterselie

  1. Wat mensen toch allemaal uitvinden om ‘gezonder’ te eten. Lijkt me leuk om eens te proberen, die bloemkoolpuree. Maar ik weet nu al dat het niet kan tippen aan een echte aardappel! Je krijgt er hoogstwaarschijnlijk ook vlugger weer honger van! 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s