Homemade kroketbroodjes

_PSA1203.jpgNu de oven kroketten populair beginnen te worden, werd het wel eens tijd dat ik zelf kroketbroodjes met bladerdeeg zou maken. Je kent ze waarschijnlijk wel van de supermarkt. Maar wist je dat je ze echt super makkelijk zelf kunt maken? En dat met maar 4 ingrediënten! Deze broodjes zou je eventueel ook met gewone kroketten kunnen maken. De kroketten worden alleen niet zo mooi bruin als oven kroketten. Je kunt dit bijvoorbeeld eten als lunch. Maar als je hem als snack wilt eten, kun je ook eens bitterballen proberen. Op die manier heb je gelijk een andere variatie op het Hollandse frituur rondje op een verjaardag. _PSA1209.jpg
Dit heb je nodig voor 2 stuks:

  • 2 oven kroketten
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 2 tl mosterd
  • 1 ei of een scheutje melk.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden en laat het bladerdeeg op het aanrecht ontdooien. Haal de kroketten pas op het laatste moment uit de vriezer. Die gaan namelijk bevroren de oven in.
Snijd 2 vellen bladerdeeg in repen van ongeveer 1 tot 2 cm. Bestrijk het midden van de andere 2 vellen met een tl mosterd. Leg hierop de kroketten. Leg vervolgens de repen bladerdeeg over de kroketten heen en zorg dat je kleine randjes open laat zodat je de kroket er mooi door heen kun zien. Vouw de zijkant van de vellen deeg over de reepjes heen en druk goed aan zodat het mooi dicht zit. Bestrijk met een losgeklopt ei of een scheutje melk.
Bak in de oven voor 25 tot 30 minuten. Of tot het deeg mooi bruin en de kroket gaar is. Laat heel even afkoelen voor je hem op eet. De kroket is van binnen namelijk erg heet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s