Wortelnoodles met kip en satesaus

DSCN2235.jpgSinds ik eindelijk een Spirelli gekocht heb, ben ik van alles aan het uitproberen. Zo kwam ik ook op dit recept. De wortel is namelijk hard genoeg om als noodles te kunnen fungeren. Een veel gezonder alternatief natuurlijk. Ik zeg bewust ‘gezonder’ en niet ‘gezond’, aangezien de satesaus het hele gerecht niet echt super healthy maakt. Voor de satesaus gebruik ik zoals altijd weer gewoon pindakaas. Heel handig, snel en makkelijk. Natuurlijk niet zo makkelijk als een bakje saus opwarmen, maar dan zou het geen koken zijn. En waarom zou je een bakje saus kopen als je de meeste ingrediënten waarschijnlijk al in huis hebt? Oh, had ik trouwens al gezegd dat je dit gerecht in 1 pan kunt klaar maken? Scheelt weer een hoop afwas.DSCN2243.jpgDit heb je nodig voor 1 persoon:

 • 250 tot 300 gr wortel
 • 150 gr kipfilet
 • 2 stengels lente ui
 • 1/2 bakje champignons
 • 1 el sesamolie

Voor de saus:

 • 3 el pindakaas
 • ± 1/2 el witte wijn azijn
 • 1 el honing
 • 1 el sojasaus
 • 1/2 tl gember poeder
 • snufje chili vlokken
 • 75 ml warm water

Zo maak je het:

Rasp de wortel met een Spirelli in dunne slierten. Snijd de champignons en lente ui in plakjes. Snijd de kipfilet in kleine blokjes.
Meng alle ingrediënten voor de saus in een kom en voeg het warme water toe. Roer goed tot alles goed is gemengd. Het is niet erg als het nog een beetje dun is. Het wordt vanzelf dikker in de pan. Zet de saus apart.
Verwarm de sesamolie in een wok en bak de kip in en paar minuten bruin en gaar. Voeg de champignons en de helft van de lente ui toe en bak tot de champignons gezonken en gaar zijn. Dit duurt een paar minuten. Voeg de wortel noodles toe en bak 3 tot 5 minuten mee tot de wortel zachter en soepeler word, maar nog wel wat bite heeft.
Schenk de saus erdoor en meng goed tot het de door jou gewenste dikte heeft. Serveer in een kom en besprenkel met de rest van de lente ui.
Je kunt er eventueel nog wat pinda’s over strooien. Als je dit gerecht nog uitgebreider wilt, kun je zelfs nog rijst er bij serveren.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s