Zelfgemaakte rode pesto

_PSA1178.jpgDe groene pesto en de rucola pesto kun je al op mijn blog vinden. Maar de rode variant had ik nog niet gemaakt. Dat werd dus hoog tijd. Ik wilde er wel iets speciaals mee doen en het niet alleen door de pasta roeren. Na wat nadenken ben ik voor gemarineerde kip uit de oven gegaan. Het recept hiervan komt binnenkort online. Twee vliegen in 1 klap zou je kunnen zeggen, aangezien ik nu met 1 avond maaltijd gelijk twee recepten met jullie kan delen. Ik kan je alvast verklappen dat zelfgemaakte rode pesto veel lekkerder is dan die uit de winkel. Wat het kip recept automatisch ook heel erg lekker maakt. En het voordeel is dat je deze pesto zo hebt gemaakt. _PSA1186.jpgDit heb je nodig voor 1 portie:

  • 100 gr zongedroogde tomaten
  • 20 gr pijnboompitten
  • 20 gr geraspte parmezaanse kaas
  • 10 blaadjes basilicum
  • 1 teen knoflook
  • olijfolie
  • eventueel zout en peper

Zo maak je het:

Laat de gedroogde tomaten uitlekken en doe ze in een kom of foodprocessor. Voeg hier de pijmboompitten, basilicum en parmezaanse kaas aan toe en pers een teen knoflook erboven uit. Voeg een el olijfolie toe en mix met een staafmixer of foodprocessor glad. Voeg steeds wat olie toe als je het nog te droog vind. Op deze manier kun je hem zo dik of dun maken als je zelf wilt. Breng eventueel op smaak met zout en peper en schep de pesto in een bakje. Je kunt dit een paar dagen afgedekt in de koelkast bewaren.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s