Kruidige bladerdeeg stengels

_PSA1166Laatst waren er wat stukjes bladerdeeg over wat ik zonde vond om weg te gooien. Mijn moeder kwam toen met het idee om er stengels van te maken. Iedereen kent de kaas stengels van de bakker wel. Maar die kun je heel makkelijk zelf maken met leuke variaties. Vandaag gebruikte ik een kruidenmix van Oil & Vinegar. Maar je kunt ook kiezen voor italiaanse kruiden met wat parmezaanse kaas. Of wat dacht je van zout, peper en rozemarijn. En zo zijn er nog veel meer opties. Ook is dit recept ideaal om te serveren bij een feestje of bij de soep. Genoeg mogelijkheden zou ik zeggen._PSA1171
Dit heb je nodig:

  • 3 velletjes bladerdeeg
  • ± 2 tl Rosmarino Dipper (Oil&Vinegar), of kruiden naar keuze
  • 1 ei
  • scheutje water
  • optioneel: een klein beetje parmezaanse kaas

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden en laat het bladerdeeg ontdooien. Kluts een ei los met een scheutje water.
Snijd het bladerdeeg in repen van ongeveer 2 cm dik. Neem 2 repen en druk die aan de bovenkant op elkaar. Leg steeds 1 reep over de andere heen en vorm op die manier een soort spiraal (alsof je aan het vlechten bent met twee strengen in plaats van drie). Druk de twee uiteinden op elkaar en leg ze stengels op een met bakpapier beklede bakplaat.
Besmeer ze met ei en besprenkel vervolgens met wat kruiden. Bak in de oven voor ongeveer 15 minuten of tot ze mooi goudbruin zijn.
Serveer in een leuk glas.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s