Avocado rijst bowl met zoete aardappel en bonen

_PSA1152.jpgAls ik alleen eet, doe ik dat het liefst gewoon op de bank. Het is dan wel belangrijk dat dat zo makkelijk mogelijk gaat. Niets is zo vervelend als morsen op een stoffen bank. Om die reden stop ik mijn eten dan het liefst in een kom. Heerlijk met je benen opgetrokken op de bank een film kijken met in de ene hand een vork en in de andere hand deze rijst bowl. De avocado rijst stond al een hele tijd op mijn lijstje. Maar ik wist gewoon niet zo goed wat ik er bij wilde doen. Uiteindelijk ben ik geëindigd met zoete aardappel uit de oven en wat gemengde bonen. Je zou er voor kunnen kiezen om er nog wat kip of tempeh bij te doen, maar dat was voor mij niet eens nodig. Zo af en toe vegetarisch eten kan ik heel goed waarderen. Het recept is trouwens voor 2 personen, maar je kunt het heel makkelijk halveren._PSA1154.jpg
Dit heb je nodig voor 2 personen:

Voor de avocado rijst.

  • 150 gr zilvervlies rijst
  • 1 avocado
  • sap van een 1/2 citroen
  • 1/2 bosje verse peterselie, fijngehakt
  • snufje knoflook poeder
  • zout en peper

Voor de topping.

  • 1 grote zoete aardappel (of 2 kleintjes)
  • 1/2 tl paprika poeder
  • 1/2 tl komijn poeder
  • snufje chili poeder
  • zout en peper
  • olie
  • 1 potje gemengde bonen

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de zoete aardappel en snijd hem in stukjes van 2 cm. Leg in een ovenschaal en besprenkel met paprika poeder, komijn poeder, chili poeder, zout, peper en wat olijfolie. Meng even door elkaar en zet de schaal voor 30 minuten in de oven. Schep de aardappel halverwege een keer om.
Kook de rijst zoals op de verpakking staat aangegeven en giet af. Laat heel even afkoelen zodat de ergste hitte er af is.
Prak de avocado fijn met een vork en voeg 2/3 van de peterselie, knoflook poeder, citroensap, zout en peper toe. Meng goed en roer het mengsel goed door de rijst.
Verhit ondertussen de bonen ongeveer een minuut in een pannetje met een heel klein scheutje water. Schep af en toe om.
Verdeel de avocado rijst over de 2 kommen en leg daarop de zoete aardappel en de bonen. Besprenkel met de overgebleven peterselie en serveer direct.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s