De geheimen van kokosolie

DSCN2232.jpg

Kokosolie is voor sommige mensen al lang geen geheim meer. Maar ik merk dat er nog steeds veel onduidelijkheid over is. Ik ben al een tijdje enorme fan van kokosolie en dus was het tijd om er een artikel over te schrijven. Ik vertel je over een aantal voordelen en over het gebruik ervan. 
Kokosolie heeft al een hele tijd onterecht een slechte reputatie gehad en dat kwam vooral toen ze er na onderzoek achter kwamen dat verzadigde vetten slecht waren voor onze gezondheid. Het ging hier alleen voornamelijk over dierlijk vet, waar kokosolie duidelijk niet onder valt. Gelukkig maakt de kokosolie weer zijn comeback. Het product is namelijk bijzonder, omdat het als een van de weinige vetten, middellange vetzuur ketens bevat. Wat juist de reden is waarom het zo goed voor ons is.

Enkele voordelen:

 • De middellange vetzuur ketens worden makkelijker verwerkt door ons lichaam. Dit houd in dat we meer energie krijgen en dat vet minder makkelijk in ons lichaam word opgeslagen.
 • Het beschermt tegen bacteriën en virussen en verhoogd dus je immuunsysteem.
 • Het verlaagt je cholesterol en eventueel je bloeddruk als je hier last van hebt.
 • Verhoogt de werking van de schildklier. Dit kan je helpen bij het afvallen.
 • Goed voor de darmflora.
 • Het verbeterd de opname van vitaminen en mineralen.
 • Het helpt tegen de jeuk bij muggenbulten. Dit heb ik zelf nog niet geprobeerd, maar dat ga ik zeker doen deze zomer! Ik ben namelijk allergisch voor muggen. Dus als ik eindelijk een goed middel tegen de jeuk vind, ben ik daar erg blij mee!

Kokosolie in de keuken:

Ik gebruik kokosolie voornamelijk bij het koken. Het voordeel van kokosolie is dat je het op hoge temperatuur kunt verhitten zonder dat het zijn werking verliest. Daarnaast smelt kokosolie pas bij 24 graden. Dit zorgt er voor dat je kokosolie heel lang kunt bewaren buiten de koelkast. Je kunt kokosolie dus vervangen voor boter of olijfolie.
Gebruik het in de pan, de oven of zelfs de frituurpan. Vervang boter of olie in een cake voor kokosolie. Of doe een eetlepel door je smoothie voor een extra energie boost.DSCN2234.jpg

Kokosolie in de badkamer:

Naast het gebruik van deze olie in de keuken, kun je het ook op je eigen lichaam gebruiken. Ja, ik weet dat dit een foodblog is, maar ik geef je toch een aantal voorbeelden.

 • Als huidlotion of massage olie. Kokosolie smelt namelijk bij huidcontact.
 • Als lippenbalsem
 • Als make-up remover
 • Als haarmasker
 • Voor preventie van striae bij zwangerschap
 • Mix het met wat suiker voor een zelfgemaakte bodyscrub
 • Als scheercreme
 • Als handcreme
 • Of smeer er droge plekjes mee in, bijvoorbeeld bij droge ellebogen

Tot slot:

Voor mij zit er aan kokosolie nog 1 nadeel. Ik kan namelijk totaal niet tegen de geur van kokos. Dat vind ik gewoon zo vies haha. Ik ben dus altijd op zoek naar een soort die niet ruikt. Het is trouwens wel belangrijk dat de inhoud van de pot die je koopt uitsluitend uit kokosolie bestaat. Je wilt het product namelijk zo puur mogelijk hebben.

Daarnaast wil ik nog even zeggen dat dit artikel geschreven is vanuit mijn oogpunt en mijn mening. Ik gebruik het liefste kokosolie vanwege het feit dat het de bloeddruk kan verlagen. Ik ben hier helaas erfelijk mee belast en doe dus mijn best om medicijnen zo lang mogelijk uit te stellen.
Ik weet dat er mensen zijn die het totaal niet over dit onderwerp eens zijn, maar ik wilde dit gewoon graag met jullie delen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s