Homemade appelmoes

_PSA1028.jpg

Wist je dat je appelmoes heel snel in de magnetron kunt maken? Ik dacht altijd dat appelmoes maken heel veel werk was. Tot mijn moeder me vertelde hoe makkelijk het was. Samen besloten we dus het recept te maken. Je kunt dit natuurlijk ook in de pan maken. Maar dat kost je meer werk en tijd. Als je een beetje snel kunt schillen en snijden, kun je deze appelmoes binnen een kwartier klaar hebben. Het voordeel van zelf appelmoes maken, is dat je zelf kunt bepalen hoe grof en zoet je hem wilt hebben. Wij houden wel van wat stukjes. Maar als je hem fijner wilt hebben, doe je hem gewoon een minuutje langer in de magnetron. Ook vind je in dit recept een lekkere variatie. Dus je kunt nog kiezen ook._PSA1036.jpgDit heb je nodig voor 2 tot 3 personen:

  • 1 kilo goudreinetten
  • sap van een 1/2 citroen
  • 2 el water

Optioneel:

  • 1 tl kaneel
  • 2 tot 3 el kristalsuiker of andere zoetstof (naar smaak gebruiken)

Variatie:

Voeg voor de variatie ook eens 100 gr blauwe bessen toe.

Zo maak je het:

Schil de appelen en snijd ze in dunne plakjes of kleine stukjes. Doe ze in een schaal met deksel die in de magnetron mag. Schenk het water en het citroensap erover en meng even door. Doe de deksel op de schaal en zet hem voor ongeveer 8 minuten op 800 watt in de magnetron.
Roer na 5 minuten alles even door met een lepel of garde. Druk het ook een beetje plat. Nu kun je bepalen hoe lang je hem nog verder wilt koken. Voor appelmoes met stukjes kun je 7 of 8 minuten aanhouden. Als je hem wat fijner wilt, kun je hem een minuutje langer koken.
Roer hierna alles even goed door en breng eventueel op smaak met kaneel en suiker.
Roer als laatste eventueel de blauwe bessen erdoor. Door de warmte zullen ze wat zachter worden. Laat de appelmoes goed afkoelen en serveer bijvoorbeeld bij de pannenkoeken.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s