Chorizo in rode wijn

_PSA1129.jpgBen je nog op zoek naar een snelle snack om je gasten te serveren? Of gewoon voor een ontspannen avond? Dan kun je deze chorizo in rode wijn eens proberen. Ideaal om restjes op te maken. Ik had namelijk een restje chorizo en rozemarijn over waarvan ik niet zo goed wist wat ik er mee moest doen. Tot ik op pinterest een leuk ideetje tegen kwam. Ik heb er wat over nagedacht en er mijn eigen versie van gemaakt. Ik moet wel zeggen dat het erg sterk van smaak is. Maar juist om die reden is het heel leuk om te delen. Het voordeel van dit recept is dat je het heel makkelijk kunt verdubbelen of halveren. Op de foto heb ik namelijk maar de helft gebruikt van het recept wat hieronder staat. Had ik trouwens al gezegd dat dit een heel makkelijk en snel recept is met maar 4 ingrediënten?_PSA1133.jpg

Dit heb je nodig:

  • 200 gr chorizo
  • 150 tot 200 ml rode wijn
  • 1 a 2 el honing
  • 1 el verse rozemarijn

Zo  maak je het:

Haal het vlies van de chorizo en snijd hem vervolgens in plakken. Ris de blaadjes van een takje rozemarijn en hak ze fijn. Verhit een steelpan zonder olie of boter en bak de chorizo al roerend tot het oranje vocht vrij is gekomen. Voeg de rode wijn en honing toe en laat het inkoken tot het dikker en stroperiger word zodat het mooi om de chorizo blijft zitten als een laagje. Dit kan 5 tot 10 minuten duren. Blijf wel vaak roeren om aanbranden te voorkomen. Roer vlak voor het einde de rozemarijn erdoor. Houd wat achter voor de garnering. Zet het vuur uit en schep alles over in een leuk schaaltje. Bestrooi met het laatste van de rozemarijn en serveer met wat cocktail prikkers.

Eet smakelijk!

Een gedachte over “Chorizo in rode wijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s