Groene spinazie smoothie

_PSA1110.jpgMijn eerste echte ‘green juice’ is een feit! En dan tel ik die komkommer smoothie van laatst niet mee natuurlijk, want dat was een opstarter. Nou heb ik eerder zo’n smoothie op in de Markthal, maar die was iets te heftig voor een eerste keer. Het zelf maken heb ik toen dus maar even uitgesteld, omdat ik dacht dat ik het dus niet zo lekker vond. Deze keer heb ik het toch maar weer een keer gewaagd en het simpeler aangepakt. In deze smoothie gebruik ik voornamelijk spinazie samen met wat ander fruit. Ik vond het in ieder geval een stuk aangenamer. Ik moest wel even wennen in het begin, maar na een tijdje begon het toch wel lekker te worden. Toch wel een aanrader dus. _PSA1122.jpg
Dit heb je nodig voor 1 persoon:

  • ± 100 gr verse spinazie
  • 2 kiwi’s
  • 150 tot 200 ml verse sinaasappelsap (bijvoorbeeld van coolbest)
  • eventueel wat honing naar smaak

Zo maak je het:

Schil de kiwi’s en snijd ze in kleine stukjes. Dit maakt het makkelijker in je blender. Doe ze onderin je blender en leg er vervolgens de spinazie op. Schenk de sinaasappelsap er in en blend alles een tijdje door elkaar tot de smoothie een mooi geheel is geworden. Proef even of je hem niet teveel naar spinazie vind smaken. Dan kun je er eventueel nog wat meer sap in doen. Als hij juist te zuur voor je smaak is, kun je wat honing toevoegen. Schenk in een mooi glas met een rietje. Ik drink dit het liefst als licht ontbijt als ik bijvoorbeeld iets te laat ben opgestaan in het weekend.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s