Leuke plek: Elliniko in Rotterdam

453317_44539.jpg

Op goede vrijdag besloten we eens een gezellig middagje naar de stad te gaan. Vaak heb je dan aan het einde van de dag geen zin meer om te koken. We hadden dus van te voren al besloten dat we daar een leuk restaurantje zouden zoeken. Aangezien ik vrij dicht bij Rotterdam woon, ken ik de Markthal natuurlijk als geen ander. Het is dan dus wel leuk om iedere keer een nieuw restaurant te proberen daar. Het leek ons handig om te reserveren, wat om een bepaalde reden vrij lastig bleek te zijn. Niet alle restaurants deden aan reserveringen, wat vrij onhandig is op goede vrijdag. Uiteindelijk kwamen we bij deze Griek terecht die dat gelukkig wel deed. Natuurlijk moest ik hier wat foto’s van maken zodat ik er wat over kon schrijven. Lees dus snel verder!

Over het restaurant: 

Elliniko betekent eigenlijk niets anders dan ‘Grieks’. Een logische naam dus voor een Grieks restaurant. Het leuke aan dit restaurant is dat het is onderverdeelt in 2 verdiepingen. Beneden kun je overdag en ’s avonds echt Grieks streetfood eten (hiervoor kun je niet reserveren) en vanaf de avond kun je boven van de kaart eten. Een leuk concept vind ik. Wat ik je alvast kan vertellen is dat dit een echt authentiek restaurant is. Zelfs verschillende mensen in de bediening lijken echt Grieks te zijn. Dit merk je vooral door het feit dat ze Engels praten. De gerechten worden ook nog eens vers bereid. Waardoor je dus gerechten eet die van goede kwaliteit zijn. Bij de Griekse restaurants waar ik geweest ben, ben ik gewend aan hele lange en uitgebreide menu kaarten. Hier was dat niet het geval, waar ik juist erg blij mee was. Mij geeft dit het idee dat er dus meer aandacht word geschonken aan de gerechten en de kwaliteit van de producten. Aangezien wij graag wilde reserveren, hebben wij gekozen voor de bovenste verdieping. Achteraf gezien was dit een goed idee, aangezien het een half uur na binnenkomst propvol zat. Ik weet wel zeker dat ik ook eens een keer de streetfood ga proberen.

DSCN2227.jpgHet voorgerecht:

Ondanks dat de kaart een stuk korter was dan ik gewend was, kon ik nog steeds niet kiezen haha. Ik heb namelijk zo mijn favorieten. Tot ik onder aan de voorgerechten keek. Daar stond namelijk een mini proeverij van voorgerechten. Deze bestond uit een gehaktballetje in tomatensaus, een courgette kroketje, gevulde wijnbladeren en een inktvisring. Toevallig waren dit de gerechten waar ik uit wilde kiezen. De keus was toen dus snel gemaakt. En ik kan je zeggen dat het een hele goede was.

DSCN2230.jpgHet hoofdgerecht:

Naar mijn mening staat de Griekse keuken bekend om zijn vlees gerechten. Erg lekker natuurlijk, maar ik wilde iets lichters. Ik koos voor een vegetarisch gerecht, namelijk de geroosterde groente gevuld met rijst en kruiden. Hier onder lagen ook wat gebakken aardappeltjes. Meestal krijg ik bij vegetarisch eten het gevoel dat het wat lichter op de maag ligt dan vlees. Dat was deze keer dus niet het geval haha. Het was erg lekker, maar ook vrij veel. Zelfs zonder voorgerecht had ik het waarschijnlijk niet op gekregen.

Mijn mening:

Dit restaurant is een echte aanrader. De gerechten worden gemaakt met verse ingrediënten terwijl de prijzen niet eens zo heel duur zijn. Mijn hoofdgerecht was bijvoorbeeld maar ongeveer 15 euro. Iets wat ik niet heel duur vind voor de hoeveelheid die je krijgt. En het is trouwens ook voldoende voor de grote eters onder ons. Naast vleesgerechten, heb je ook keuze uit vis en vegetarische gerechten. Ook zijn er verschillende opties voor de kinderen. Gerechten hebben hier bijvoorbeeld de naam ‘Harry Potter’. Wat ik ook wel leuk vond, was dat je na je voorgerecht, behalve nieuw bestek, ook een nieuw servet kreeg. Niet heel belangrijk, maar wel een leuk detail.

Voor meer informatie kun je ook hun website bezoeken op www.elliniko.nl

Adres:
Grote Markt 184
3011 PA Rotterdam
010-7410099
info@elliniko.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s