Courgetti met pesto, garnalen en tomaat

_PSA1044.jpgVan de week had ik eindelijk een spirelli gekocht. Je weet wel, zo’n klein handig dingetje waar je groente in slierten mee kan maken. Ik vroeg me namelijk af of dat nou echt zo lekker was om pasta te vervangen voor zo’n courgette in sliertjes. Het was bijna pasen toen, waardoor er overal korting was. De ideale kans dus om zo’n spirelli te kopen. Ik had online wat dingen opgezocht en kreeg spontaan inspiratie. Dit recept is mijn eerste poging. Best goed gelukt, al zeg ik het zelf. Het enige wat ik voor de volgende keer wil onthouden, is om die slierten tussendoor even af te snijden zodat ze niet te lang worden. Dat had ik dus niet gedaan, waar ik dus met opscheppen nogal spijt van kreeg haha. Het grote voordeel van pasta vervangen voor courgette, is dat je maaltijd veel sneller klaar is. Je hoeft namelijk niet te wachten tot je pasta gaar is. En je kan alles in 1 pan maken. Ook handig toch?_PSA1050.jpg

Dit heb je nodig voor 1 tot 2 personen:

  • 1 courgette
  • 1 handje pijnboompitten
  • 100 gr roze garnaaltjes
  • 2 el pesto
  • klein scheutje room
  • een flinke hand cherry tomaatjes
  • 1 ui
  • olie

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden, doe de tomaatjes in een ovenschaaltje en besprenkel met wat olie. Bak in de oven voor ongeveer 15 minuten. Rooster een handje pijnboompitten in een droge wok of koekenpan en zet apart.
Snijd je courgette in dunne slierten. Als je geen spirelli hebt, kun je ook een dunschiller gebruiken en de plakken vervolgens in slierten snijden.
Snipper een ui en bak deze in een wok of koekenpan met wat olie tot ze glazig zijn. Dit duurt ongeveer 2 tot 3 minuten. Roer de pesto en een klein scheutje room erdoor en voeg de garnalen toe. Warm een minuutje mee en voeg dan de courgette slierten toe. Bak voor ongeveer 2 minuten of tot de courgette wat soepeler is geworden. Doe dit niet te lang. Je wilt dat ze nog wel een beetje knapperig blijven. Schep de courgetti op een bord en leg de tomaatjes er op. Besprenkel met de pijnboompitten en eventueel wat geraspte parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s