Broodje met gerookte zalm salade

_PSA1007.jpgAls het lente is, is het weer tijd voor de lichtere lunch gerechten. Meestal denk ik hierbij gelijk aan een salade. Dat is in dit recept ook wel het geval. Alleen doen we het nu nog even op brood. Nou hebben jullie al eerder van deze vis salades gezien op deze site. Zoals de makreel en tonijn salade. Maar met zalm  had ik het nog niet geprobeerd. En ik zeg er maar even bij dat deze inmiddels een van mijn favorieten is geworden. Misschien zeg ik dat wel iedere keer, maar dat maakt mij niet uit haha. Deze salade is ook nog eens best wel gezond. Aangezien ik creme fraiche gebruik in plaats van mayonaise. Als je hem nou nog slanker wilt maken, zou je ook dikke yoghurt kunnen proberen. Ik was trouwens eigenlijk op zoek naar bagels, maar helaas hadden ze die niet in mijn supermarkt. Anders had ik die natuurlijk gebruikt. _PSA1014.jpgDit heb je nodig voor 2 tot 3 broodjes:

  • 2 of 3 harde broodjes
  • 2 of 3 handjes veldsla
  • 1 tomaat
  • 200 gr gerookte zalm
  • 2 of 3 el creme fraiche
  • 1 of 2 el citroensap
  • 2 takjes verse dille, fijngehakt
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1 el kappertjes
  • peper

Zo maak je het:

Maal de gerookte zalm fijn in een foodprocessor of het bakje van een staafmixer. Schep het over in een kom en roer de creme fraiche, kappertjes en dille door. Breng op smaak met citroensap, paprikapoeder en peper. Zout is naar mijn mening niet nodig vanwege de gerookte zalm. Snijd de tomaat in plakjes en halveer de broodjes. Leg op ieder broodje een handje veldsla. Verdeel daarover de zalm salade en leg er tot slot wat plakjes tomaat op.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s