Romige pasta met witlof en kruidenkaas

_PSA0990.jpg

Ik hou van gerechten die lekker snel klaar zijn! Dat heeft iedereen wel toch? Deze pasta met witlof word bij ons thuis al heel lang gegeten. Het werd dus wel eens tijd dat ik mijn eigen variatie ging maken en er voor jullie een recept over schreef. Normaal gesproken word er in dit recept gebruik gemaakt van gorgonzola in plaats van kruidenkaas. Omdat ik in dit recept minder nodig zou hebben dan thuis en er dus een deel over zou blijven van die kaas (waar ik dus niet zo’n fan van ben), heb ik ervoor gekozen het te vervangen. Gelukkig is de kruidenkaas erdoor net zo lekker dus ik miste het totaal niet. _PSA0994.jpgDit heb je nodig voor 2 tot 3 personen:

  • 250 gr spaghetti
  • 3 stronken witlof
  • 125 gr hamreepjes
  • een klein kuipje Boursin kruidenkaas
  • 125 ml slagroom
  • een flinke hand pijnboompitten
  • olie of boter
  • geraspte kaas

Zo maak je het:

Breng een grote pan met water aan de kook en kook de pasta volgens aanwijzing op de verpakking. Rooster ondertussen wat pijnboompitjes in een droge koekenpan tot ze beginnen te verkleuren. Zet dit apart.
Snijd de witlof in smalle reepjes. Verhit een wok of andere diepe pan met wat olie of boter en bak de witlof ongeveer 5 minuten tot ze zachter worden. Voeg de hamreepjes toe en bak nog een minuut mee. Roer de Boursin erdoor en laat het smelten. Schenk de slagroom erdoor en laat het zachtjes pruttelen voor een paar minuten terwijl je wacht tot de pasta klaar is. Schep de pasta en de pijnboompitten erdoor en proef eventueel voor zout en peper. Bij mij was dit niet nodig. Verdeel over de borden en bestrooi met wat geraspte kaas.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s