Kip caprese uit de oven

_PSA0980.jpgDe Italiaanse caprese salade met tomaat en mozzarella is al heel erg bekend. Ook bij ons thuis staat het regelmatig op tafel. Maar laatst wilde ik hier eens wat anders mee doen. Ik besloot wat kipfilet er mee te vullen en ze vervolgens te bakken in de oven. Normaal ben ik niet zo’n grote fan van een heel stuk kipfilet op mijn bord. Het word naar mijn mening al snel te droog. Het is dus iedere keer weer een uitdaging om een recept te vinden waarbij dat niet het geval is. Dit was er dus eentje. Vooral door het vocht van de tomaat en de mozzarella, bleef de kipfilet echt heel zacht. Zelf zo zacht dat ik een paar keer goed naar mijn stukje kip op mijn vork heb gekeken of hij wel gaar was. Dit recept is makkelijk van te voren te maken. Wat handig is, omdat je hem dan voor het eten alleen nog maar in de oven hoeft te doen. Serveer met wat salade en gebakken aardappels of wat verse pasta. _PSA0981.jpgDit heb je nodig voor 4 personen:

  • 4 kipfilets
  • 1 bol mozzarella
  • 1 of 2 tomaten
  • verse blaadjes basilicum
  • olijf olie
  • zout en peper

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de bodem van een ovenschaal in met wat olie. Maak om de 2 cm een inkeping met je mes in de kip, maar zorg dat de bodem aan elkaar blijft zitten. Leg de kip alvast in de oven schaal.
Snijd de tomaat en mozzarella door midden en snijd ze vervolgens in plakjes.
Stop een plakje tomaat met een blaadje basilicum tussen een inkeping en een plakje mozzarella in de volgende inkeping. Ga zo om en om door tot alle inkepingen gevuld zijn. Bestrooi de kip met peper en zout en besprenkel met wat olijfolie.
Zet de schaal in de oven en bak 25 tot 30 minuten of tot de kip gaar is.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s