Oké ik weet dat overnight oats bedoelt zijn om in de ochtend snel klaar te zijn, maar daar heb ik nu even geen aandacht voor haha. Ik maakte namelijk deze versie met warme appel er bovenop. Het zag er niet alleen leuk uit, het was ook nog eens heel lekker. Door de appel die ochtend pas te maken en door de havermout te roeren, werd het hele ontbijt een beetje lauw warm. Wat in dit recept juist erg lekker is. De appel is trouwens ook zo gebakken, dus zo heel veel extra tijd kost het nou ook weer niet. Als je hier in de ochtend echt geen tijd voor hebt, zou ik je adviseren om dit recept lekker voor een vrije ochtend te bewaren. Ik maakte dit namelijk ook gewoon in het weekend.
Dit heb je nodig voor 1 persoon:
- 4 el havermout
- 1 el gebroken lijnzaad
- 1/2 el kokos rasp
- 1/2 tl kaneel
- 1 tl honing
- 100 ml melk
- 2 el vloeibare yoghurt
- 1 handje rozijnen
Voor de appel:
- 1/2 appel met schil
- 1/2 tl kaneel
- 2 tl honing
- 1 tl cacao nibbs
Zo maak je het:
Meng alle ingrediënten voor de overnight oats in een kom of leuk glas. Dek het af en zet het een nachtje in de koelkast. Haal het er de volgende dag uit voor je de appel gaat bakken zodat het niet meer steenkoud is. Snijd de appel in hele kleine blokjes. Verhit wat kokosolie in een koekenpan en bak de appel ongeveer 5 minuten of tot hij zachter begint te worden. Voeg de kaneel toe en schep goed om. Giet de honing erbij en bak nog een minuutje mee. Schep het mengsel over de havermout en besprenkel met cacao nibbs.
Eet smakelijk!