Honing mosterd krieltjes

_PSA0952.jpgIn een kookboek zag ik laatst een recept over honing mosterd aardappels van de bbq. Nou is het natuurlijk nog wat koud om die al aan te zetten. Dus ik besloot mijn eigen variatie er op te maken door wat mini krieltjes te gebruiken. Toen ik er 1 proefde, was het zo lekker dat ik het gelijk maar op de foto heb gezet. Ik dacht dat de smaak heel sterk zou zijn, maar dat is het juist niet. De krieltjes worden lekker zacht met een subtiele honing mosterd smaak. Door de honing karameliseren ze ook een beetje wat het extra lekker maakt. Pas trouwens wel op dat ze dan niet verbranden. Ik heb hierbij een stukje vlees met een salade geserveerd. Het is dus een ideaal bijgerecht. Inderdaad ook voor bij de bbq van de zomer. _PSA0954.jpgDit heb je nodig voor 2 tot 3 personen:

  • 450 gr mini krieltjes
  • 1 el sojasaus
  • 1 el mosterd
  • 1 el honing

Zo maak je het:

Verwarm wat boter in een koekenpan en bak de krieltjes 10 tot 15 minuten. Of tot ze gaar en goudbruin zijn. Roer ondertussen de sojasaus, honing en mosterd door elkaar. Giet de saus over de krieltjes in de pan en laat nog 1 of 2 minuten zachtjes bakken en schep ondertussen goed om. Schep ze over in een schaaltje en serveer direct.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s