Tortellini soep met spinazie

_PSA0937.jpgVoor tortellini kun je mij echt wakker maken! Nou oké, eigenlijk mag je mij nergens voor wakker maken haha. Maar tortellini is wel mijn lievelingseten. Vandaag maakte ik er soep mee. De wind was koud buiten die dag dus ik vond dat dat nog wel kon. Ik had in de vriezer nog een klein restje spinazie liggen wat er heel goed door kon. Ideaal als lunch of als avond maaltijd met wat brood. Varieer gerust met de groente die je er door doet. Gebruik bijvoorbeeld gewoon de restjes die je nog in de koelkast had liggen. _PSA0942.jpgDit heb je nodig voor 2 personen:

  • 150 gr tortellini
  • 150 gr diepvries bladspinazie, ontdooid
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 500 tot 700 ml groente bouillon
  • 1 ui
  • een hand geraspte parmezaanse kaas

Zo maak je het:

Snipper de ui en fruit deze aan in wat boter of olie in een diepe pan tot ze glazig zijn. Dit duurt ongeveer 2 minuten. Voeg het blik tomatenblokjes en de bouillon toe en breng aan de kook. Roer de tortellini er door en kook deze tot het gaar is. Bij mij duurde dit ongeveer 15 minuten. Als je verse gebruikt gaat dit natuurlijk sneller. Doe er eventueel extra bouillon bij als je dit nodig vind. Doe de spinazie er bij en laat nog even goed mee warmen. Schep in je kom of bord en bestrooi met wat parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s