Leuke plek: Brownies & Downies in Spijkenisse

brownies-downies-wijchen-logo.jpg

Een paar weken terug is er in Spijkenisse een super leuke lunchroom geopend. De naam heb je hierboven al kunnen lezen. Toen ik die voor het eerst zag, wist ik niet meteen waarom ze die naam hadden gekozen. Maar nadat ik er met een vriendin ben gaan eten, snap ik het helemaal. Deze lunchroom is namelijk anders dan alle andere. Ben je benieuwd waar ik het over heb? Lees dan snel verder! 

Over het restaurant:

Brownies en Downies is een restaurant waar enkele medewerkers een verstandelijke beperking hebben. Iedereen weet natuurlijk dat dit nou juist de mensen zijn die altijd vrolijk, lief en gezellig zijn. Wat ze dan weer de ideale kandidaat maakt voor een lunchroom waar gezelligheid centraal staat. Zo heb ik het ervaren tenminste. Natuurlijk kunnen ze de bediening niet in hun eentje afhandelen. Om die reden worden ze dus begeleid door mensen die een bepaalde afstand tot de arbeidsmarkt hebben.
De ruimte zelf zag er modern maar toch gezellig uit. Overal hing kunst aan de muren, wat het heel gezellig maakte. En er was een open keuken, wat ik altijd heel leuk vind om te zien. Toen wij binnenkwamen, was het nog erg rustig. Maar een half uur later zat het ineens helemaal vol. Ik ben blij dat ik nog een paar weken gewacht heb om langs te gaan, want dan was er waarschijnlijk geen plek geweest.

Over het eten:

Naast brownies, koffie, thee en andere zoete dingen, kun je er dus ook lunchen. Van salades tot soep en van een luxe tosti tot goed belegde broodjes. Zelfs de jus ‘d orange word vers voor je geperst. DSCN2220.jpgDe thee word op een schattig dienblad geserveerd met een koekje, een glas heet water met een zeefje erin, een bakje waar je het zeefje later in kunt zetten en een glaasje koud water. Daarnaast krijg je van de bediening een grote schaal waar allerlei verschillende bakjes met losse thee te zien zijn. Je kiest zelf je thee uit en doet er vervolgens een schepje van in je zeefje. Echt een heel leuk concept. Als je nog een tweede kopje thee wilt, krijg je gewoon een nieuw dienblad met dus ook een nieuw koekje (niet verkeerd toch?). DSCN2224.jpgAls lunch koos ik voor een clubsandwich met zalm en dille dressing. Meestal als je zalm besteld, verwacht je de standaard versie met roomkaas. Dat was in dit geval dus niet zo. Wat ik leuk vind! Mijn broodje was ruim belegd met onder andere sla, tomaat, komkommer, ei, olijven, pijnboompitten en zelfs spekjes (welke verrassend goed bij de vis smaakte). Er was expres gekozen om de dressing ernaast te serveren. Waarschijnlijk zodat het brood niet te zacht zou worden. Nou is een clubsandwich altijd een uitdaging om netjes op te eten. Ik was dus erg blij dat het bord gelukkig groot genoeg was haha. Ook de dressing die er bij lag was ruim voldoende.

Conclusie:

Het concept van dit restaurant vind ik echt geweldig! De sfeer is heel ontspannen en gezellig. De bediening is misschien niet zo snel als je gewend bent, maar het plezier dat ze uitstalen en de manier hoe je bediend word, maakt alles goed. Neem er dus wel even de tijd voor als je hier gaat eten. Het eten is daarnaast ook erg lekker. Op de kaart lijken de gerechten niet zo heel bijzonder, maar ze geven er echt hun eigen draai aan. Echt wel een aanrader dus. Een leuk tentje om lekker uitgebreid te lunchen of om tussendoor even te stoppen voor een kopje thee of koffie met een stukje gebak erbij. De enige tip die ik je kan meegeven is om te ontspannen en een beetje geduld te hebben. Ze zorgen in ieder geval wel voor een lach op je gezicht.

Dit restaurant heeft, naast Spijkenisse, ook nog andere vestigingen. Voor meer informatie daarover kun je kijken op www.browniesanddownies.nl

Brownies & Downies in Spijkenisse is te vinden bij:
Nieuwstraat 181
3201 EE Spijkenisse
Tel: 0181-507008

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s