Rucola pesto

_PSA0847.jpgWe kennen allemaal wel de bekende groene pesto met basilicum. Maar vandaag laat ik je zien dat je het ook met andere dingen kunt maken. Zoals met rucola. Door rucola te gebruiken als basis krijg je een hele nootachtige smaak. Daarnaast gebruik ik in dit recept ook walnoten. Samen zorgen ze voor een sterke smaak waar je wel van moet houden. Als je dit iets te sterk en te bitter vind, kun je ook voor pijnboompitten kiezen. Nou kon ik bij dit recept niet zo heel goed proeven, aangezien ik op die dag net verkouden was geworden. Mijn smaak was dus enigszins aangetast haha. Deze pesto is heerlijk door je pasta of op een stukje stokbrood bij een feestje._PSA0854.jpgDit heb je nodig voor een schaaltje:

75 gr rucola
30 gr walnoten
1 teen knoflook
1 tot 2 el citroensap
50 gr parmezaanse kaas
± 8 tot 10 el olijfolie, of naar smaak
zout en peper

Zo maak je het:

Hak de rucola, walnoten, knoflook en parmezaanse kaas in een keukenmachine of met een staafmixer fijn. Voeg het citroensap toe samen met wat zout en peper en mix goed door. Voeg beetje bij beetje de olie toe tot je tevreden bent met de substantie. De hoeveelheid die bij de ingrediënten beschreven word is dus een richtlijn. Als je hem wat dikker en grover wilt, voeg je minder toe en als je hem dunner en gladder wilt, voeg je meer toe.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s