Koolsalade met cranberries en wortel

_PSA0837.jpg

Koolsalade kende ik voornamelijk van restaurants waar je het als bijgerecht kreeg. Bijvoorbeeld toen ik een keer bij een burger restaurant zat. Het is namelijk een gerecht wat de Amerikanen veel eten. Ze noemen dat dan ‘coleslaw’. Mijn moeder maakt sinds kort haar eigen versie. Ze wilde wel eens wat anders dan die standaard tomatensla. Deze salade kun je met verschillende soorten kool maken. In deze versie gebruiken we spitskool, maar laatst hadden we er ook nog een restje verse rode kool door gedaan. Die kleur ziet er natuurlijk super mooi uit. En de dressing werd er roze van haha. Wij eten deze salade als bijgerecht bij bijvoorbeeld een rijstgerecht. Als je hem wat meer wilt vullen, kun je er ook stukjes appel door doen. Of wat dacht je van heel dun gesneden rode ui. Het is wel lekker om je ui stukjes even te laten marineren in wat azijn. Zo worden ze wat zachter van smaak. _PSA0844.jpgDit heb je nodig voor 4 personen:

  • 1/2 spitskool
  • 1 grote wortel of 2 kleinere
  • een grote hand gedroogde cranberries
  • 3 el mayonaise of yoghert mayonaise
  • een klein scheutje melk
  • ± 2 el appel azijn of andere zoetige azijn (bij oil & vinegar kun je een heleboel aparte soorten vinden)
  • snufje peper

Zo maak je het:

Schil de wortel en rasp hem fijn. Snijd de spitskool in zo dun mogelijke reepjes. Dit gaat het makkelijkste met een mandoline. Doe de groente in een mooie schaal en voeg de cranberries toe. Maak de dressing door de mayonaise, melk, azijn en wat peper door elkaar te roeren. Schenk de dressing over de schaal en meng alles goed. Laat de schaal vervolgens een kwartiertje staan. Op die manier word de kool wat zachter wat wij persoonlijk lekkerder vinden.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s