Broccoli quiche met tomaat

DSCN2191.jpgAl voor deze quiche de oven in ging, was hij al mooi. En toen hij er uit kwam was hij nog mooier! Broccoli in een quiche ik wel vaker voorbij komen. Er zijn dan ook ontelbare variaties mee te maken. Ik wilde eigenlijk wel weten of deze quiche ook zou lukken als de broccoli helemaal fijngemalen zou zijn. Dat was namelijk iets wat ik nog niet echt had gezien. De structuur is misschien een klein beetje korreliger dan je van een quiche gewend bent. Maar dat is totaal niet storend. Door die mooie egale groene kleur, springt dat rood van de tomaat er extra uit. Je kunt hier heel goed mee variëren door er ook wat groene pesto door te doen bijvoorbeeld. En voor de vegetariërs onder ons: Je kunt de ham die er door zit prima weg laten. Vervang ze bijvoorbeeld door wat courgette of champignons. Eet dit met een lekkere salade en bewaar de rest van de quiche voor de volgende dag als lunch. DSCN2194.jpgDit heb je nodig voor 4 tot 6 personen:

  • ongeveer 5 tot 6 plakjes deeg voor hartige taart
  • 1 broccoli
  • 250 gr ricotta
  • 200 gr cherry tomaten
  • 125 gr ham reepjes
  • een flinke hand pijnboompitten, geroosterd in een droge koekenpan
  • 3 eieren
  • 1 flinke tl oregano
  • een handje geraspte kaas
  • zout en peper

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrijk een quiche vorm met wat olie of boter en bedek de bodem en randen met het deeg (ontdooid natuurlijk). Snijd de broccoli in roosjes en de steel in kleine stukjes. Maal dit fijn in een keukenmachine en voeg de ricotta toe. Maal nog even goed door en doe in een kom. Breek de eieren er over en roer de ham, pijnboompitten en oregano er door.Breng op smaak met zout en peper. Doe de vulling in de quiche vorm en verdeel goed. Snijd de cherry tomaten door midden en verdeel over de vulling met de snijkant naar boven. Druk ze een beetje in de vulling en besprenkel met wat geraspte kaas. Bak in de oven voor ongeveer 45 minuten. Of tot de bovenkant goudbruin is en de binnenkant mooi gaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s