Smoothie met komkommer en munt

_PSA0816.jpgDeze smoothie is heerlijk licht en super gezond! Als je langzaam wilt beginnen met groente in je smoothie te verwerken, dan kun je dat naar mijn mening het beste met komkommer doen. Het is vrij zacht van smaak waardoor je niet echt zo’n hele erge groente smaak krijgt. En aangezien komkommer voor het grootste gedeelte uit water bestaat, heb je bijna geen extra vocht nodig. Je kunt er voor kiezen om de schil er af te halen zodat hij wat vloeibaarder word. Maar ik heb er voor gekozen om dit niet te doen. De schil vind ik namelijk het lekkerste van een komkommer. Behalve munt heb ik er ook peer door gedaan. Op die manier word hij ook wat zoeter waardoor je geen andere zoetstof nodig hebt. Tenzij je peer natuurlijk niet zo zoet was als de mijne. Je kunt ook voor een ander soort fruit kiezen zoals appel of kiwi bijvoorbeeld als je dat lekkerder vind. Banaan zou eventueel ook nog kunnen.

Het was echt heel mooi weer toen ik deze foto’s maakte. De zon scheen en er was geen wolkje aan de lucht. De tuin tafel stond nog mooi in de schaduw waardoor ik dus besloot om een keer buiten foto’s te maken. Geeft toch het mooiste licht vind ik. Ik dacht bij mezelf: Oh dan haal ik die kandelaar wel even van tafel af, dan heb ik ruimte genoeg. Dat ging dus niet zo makkelijk als ik had gedacht. De kandelaar zat namelijk vast gevroren haha. Ik was even vergeten dat het met zulk mooi weer in de winter, waarschijnlijk koud was geweest vannacht. Je ziet bij de bovenste foto dat het aan de bovenrand nog een beetje wit is zelfs. Aangezien er van echt winter weer nog niet echt sprake is geweest dit jaar, had ik hier dus geen rekening mee gehouden haha. Maar met een beetje spierkracht is het toch gelukt haha. _PSA0818.jpg

Dit heb je nodig voor ongeveer 2 glazen:

  • 1 komkommer
  • 1 grote peer of 2 kleintjes
  • 1 handje verse munt
  • Eventueel een scheut water en wat agave siroop

Zo maak je het:

Was de komkommer en snijd hem in niet al te grote stukken. Maak het je blender niet te moeilijk haha. Schil een peer en snijd ook deze in stukjes. Doe de peer en komkommer samen met een handje munt blaadjes in een blender. Pureer tot alles goed gemengd is vloeibaar is. Voeg eventueel nog wat water toe als hij te dik is en voeg eventueel ook wat agave siroop (of honing) toe als je hem wat zoeter wilt.

Trouwens, houd er rekening mee dat je smoothie wat minder groen word als je de schil van je komkommer haalt.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s