Pizza uit een mok

_PSA0796.jpgTegenwoordig zijn ‘mug cakes’ heel normaal geworden in de online wereld. Het is natuurlijk ook ontzettend makkelijk dat je in de magnetron binnen een paar minuten vers gebakken cake kunt maken. Echt een heel leuk concept, vind ik. Maar laatst zag ik een filmpje voorbij komen van pizza uit een mok. Natuurlijk moest ik dit proberen. Aangezien iedereen inmiddels mijn voorliefde voor hartige maaltijden kent. Het komt best wel eens voor dat je ’s avonds op de bank zit en je realiseert dat je eigenlijk enorme trek hebt in pizza. Dan heb je een aantal opties. Je kunt de oven voorverwarmen en er een diepvries pizza ingooien, wat redelijk wat tijd kost. Of je kunt er een laten thuis bezorgen, wat ook redelijk wat tijd kost. En dan hebben we het nog niet eens over het feit dat een hele pizza eigenlijk gewoon veel te veel is. Waarom probeer je dan deze pizza uit een mok niet! Het smaakt precies zoals een echte pizza, hij is binnen een paar minuten klaar, je kunt hem beleggen met wat je maar wilt en de hoeveelheid is precies genoeg voor een snack. Moet ik je nog meer voordelen geven?_PSA0803.jpgDit heb je nodig voor 1 mok:

  • 4 el bloem
  • een kleine 1/2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 1/2 tl italiaanse kruiden
  • 1 el olijfolie
  • 3 tot 4 el melk
  • 1 el tomatensaus
  • 1 el geraspte kaas, het liefst mozzarella
  • 1 plakje salami of andere worst

Zo maak je het:

Snijd 5 kleine rondjes uit je plakje worst. Ik heb dit met de achterkant van zo’n spuitmond gedaan. Voeg in een mok de bloem toe samen met de bakpoeder, zout en italiaanse kruiden. Roer goed door. Schenk de olie en de melk erdoor en roer goed door tot alles goed gemengd is. Verdeel hierover voorzichtig wat tomatensaus en besprenkel met geraspte kaas. Leg de kleine plakjes worst erop en zet de mok in de magnetron. Let op, je mok moet natuurlijk wel voor de magnetron geschikt zijn!
Bak de pizza voor 1 tot 1.20 minuten op ± 800 watt. En je pizza is alweer klaar!

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s