Penne met verse zalm en avocado

DSCN2171.jpgHoe simpeler de pasta, hoe lekkerder hij vaak word. Naar mijn idee klinkt dit gek, maar het is echt zo. Gebruik gewoon verse producten zoals verse zalm in plaats van uit de diepvries. Of verse citroensap in plaats van uit een knijpflesje. Deze pasta is lekker licht en super snel om te maken. Ideaal dus als je weinig tijd hebt om te koken.
Misschien vind je het gek dat ik avocado gebruik in een warm pasta gerecht. Maar eerlijk gezegd is dit voor mij al lang niet meer zo vreemd. Ik heb dit namelijk al eerder gedaan in een ander pasta recept op mijn blog. Avocado zorgt er juist voor dat je gerecht heerlijk zacht wordt. En de citroen zorgt voor een lekker zuurtje in dit recept zonder dat het overheerst. Je kunt deze pasta eventueel ook heel goed de volgende dag als lunch eten. Hij is namelijk ook lekker als hij afgekoeld is. Wat hem dus ook weer geschikt maakt voor de zomer. DSCN2176.jpgDit heb je nodig voor 2 personen:

  • 250 gr penne, ik gebruik een mix van gewone en volkoren (ik had restjes over)
  • 1 rijpe avocado
  • 1 ui
  • 125 ml creme fraiche
  • 1 tl gedroogde dille, of 1 el verse
  • 1 citroen
  • 250 gr verse zalm
  • zout en peper
  • olie of boter

Zo maak je het:

Snipper een ui en snijd de zalm in blokjes. Snijd ook de avocado in blokjes. Rasp de schil van een citroen en pers een halve citroen uit. Roer de rasp door de crème fraiche samen met de dille. Verhit een grote pan met water en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en bewaar eventueel wat kookvocht.
Verhit een andere pan met dikke bodem met wat olie en bak de uit glazig. Dit duurt een paar minuten. Roer vervolgens het creme fraiche mengsel erdoor samen met de zalm. Warm 1 minuut mee. Roer het citroensap erdoor samen met de avocado. Roer het geheel door en voeg de pasta toe. Meng voorzichtig door elkaar en warm nog heel even mee. Voeg eventueel wat kookvocht toe als je het te droog vind. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Serveer met wat geraspte parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s