Italiaanse kip in bladerdeeg

_PSA0790.jpgHet leuke van bladerdeeg is dat je het zowel in zoete als in hartige gerechten kan gebruiken. Nou ben ik niet zo’n zoetekauw waardoor ik het meestal in hartige gerechten gebruik. Zo heb ik er wel eens pizza’s of ontbijt mee gemaakt. Vandaag word hij gevuld met onder andere kip en pesto. En om er voor te zorgen dat de kip niet zo heel droog word, heb ik gekozen voor kippendijfilet in plaats van kipfilet. Je kunt dit met en zonder bot kopen in de supermarkt. De laatste tijd kies ik hier steeds vaker voor, omdat ik altijd het probleem had dat mijn kipfilet makkelijk droog werd en dat het meeste vocht in de pan zat. Hierdoor ben je meer aan het stoven of koken dan aan het bakken. Wat niet de bedoeling is natuurlijk. Met kippendijfilet heb je hier veel minder last van. Er zit ook meer smaak aan en het vocht blijft in het vlees. En wat ook handig is, is dat een kippendij makkelijker op een velletje bladerdeeg past. Natuurlijk kun je voor dit recept ook gewoon kipfilet gebruiken. Het is maar net wat je in huis hebt, of wat je handiger vind. _PSA0795.jpgDit heb je nodig voor 4 personen:

  • 8 vellen bladerdeeg, ontdooid
  • 4 stukken kippendijfilet, 100 gr p.p
  • 125 gr mascarpone
  • 2 tot 3 el pesto
  • 4 tot 5 zongedroogde tomaten
  • zout en peper
  • eventueel een ei om de bovenkant te bestrijken

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg hier 4 ontdooide bladerdeeg velletjes op met de plakkerige kant naar boven. Verhit een koekenpan met wat olie of boter en bak de kip rondom bruin en zo goed als gaar. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Het ligt er aan hoe dik je stukjes kip zijn. Laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.
Meng de mascarpone en de pesto door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes en roer door het mengsel.
Leg de stukken kip in het midden van de velletjes bladerdeeg en bestrijk ieder stukje kip ruim met het mascarpone mengsel. Bestrijk de randen met wat water of een beetje geklutst ei. Leg de andere 4 vellen bladerdeeg er bovenop met de plakkerige kant naar beneden. Druk de randen goed aan en vouw ze om. Druk aan met een vork zodat alle randen goed dicht zitten. Snijd voorzichtig een klein luchtgaatje bovenop het deeg.
Bestrijk de bovenkant eventueel met wat ei en bak in de oven voor 20 tot 25 minuten. Of tot het goudbruin en gaar is. Serveer bijvoorbeeld met een salade.

Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s