Pasen: Ei in een broodje

_PSA0821.jpgEieren horen gewoon bij pasen vind ik. Dus ik kon pasen natuurlijk niet voorbij laten gaan zonder een recept met ei. Deze broodjes kun je heel goed eten bij een paas brunch of bij het ontbijt. Deze zijn gevuld met wat ham en tomaat. Erover heen zit wat parmezaanse kaas en kruiden. Maar je kunt er in doen wat je maar wilt. Vervang de tomaat bijvoorbeeld voor de gedroogde variant of gebruik champignons in plaats van ham. En zo zijn er nog veel meer mogelijkheden. Pas wel op dat je ei niet te groot is voor je broodje. Fijne paasdagen allemaal!_PSA0829.jpg

Dit heb je nodig voor 4 broodjes:

  • 4 afbak broodjes
  • 4 eieren
  • 4 cherry tomaatjes
  • een klein handje hamreepjes
  • italiaanse kruiden
  • zout en peper
  • parmezaanse kaas

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd een stukje van de bovenkant van de broodjes en haal de binnenkant leeg. Pas wel op dat je niet teveel weghaalt want hij moet wel heel blijven. Anders loopt het ei er aan de onderkant of de zijkant uit. Snijd wat hamreepjes in kleine blokjes. Halveer de cherry tomaatjes en haal de zaadjes eruit. Halveer de vervolgens nog 2 keer zodat je hier ook blokjes van hebt. Verdeel de ham en tomaat over de bodem van je broodjes en breek hierover de eieren. Besprenkel met wat geraspte parmezaanse kaas. Leg de broodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en zet ze in de oven voor 25 tot 30 minuten. Of tot het ei mooi gestold en gaar is. Dek de broodjes halverwege eventueel af met aluminium folie als ze te bruin worden. Haal ze uit de oven en besprenkel met zout, peper en italiaanse kruiden. Serveer direct!

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s