Pasen: Croissantjes met kipfilet en heksenkaas

_PSA0896.jpgMet het paasontbijt eten we, behalve eieren, ook vaak croissantjes. Deze keer heb ik geprobeerd ze wat op te pimpen. Nou kun je dat op verschillende manieren doen, zoals ham en kaas of een chocolade versie. Maar vandaag gebruiken we kipfilet en heksenkaas. Je zou ook kunnen kiezen voor gewone kruidenkaas als je dat toevallig al in huis hebt. Heksenkaas is wat vloeibaarder en smeert daarom wat makkelijker. Het zorgt er ook voor dat het als het ware in het deeg trekt. Wat ik juist erg lekker vind. Het is trouwens ook een idee om dit op een feestje te serveren. Je kunt dan al het deeg aan elkaar laten zitten en het oprollen. Vervolgens kun je het in plakken snijden en het bakken in de oven voor 15 minuten. Ow, had ik trouwens al verteld dat dit recept maar 3 ingrediënten bevat?_PSA0898.jpgDit heb je nodig voor 6 stuks:

  • 1 rol croissant deeg voor 6 stuks
  • 6 plakken kipfilet
  • ongeveer 6 el heksenkaas

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden of zoals aangeven staat op de verpakking van het deeg. Haal de stukken deeg los door met een mes langs de stippellijn te snijden. Besmeer ieder stuk deeg met wat heksenkaas en beleg deze vervolgens met kipfilet. Je kan de kipfilet in stukken snijden om het beter passend te maken. Rol het deeg op en leg hem op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk het deeg eventueel met wat melk of ei als je dat wilt. Bak alles in de oven voor ongeveer 15 minuten. Serveer direct.

Eet smakelijk!

2 gedachten over “Pasen: Croissantjes met kipfilet en heksenkaas

  1. Dat ziet er lekker uit. Ik heb vorige week ook eens zo’n pakje croissantdeeg gekocht om ermee te experimenteren. Dit is alvast leuke inspiratie!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s