Sperziebonen met tomaat en pijnboompitten

DSCN2165.jpg

Zo af en toe ben ik op zoek naar groente variaties om mijn aardappelen/groente/vlees dag op te pimpen. Een aantal jaren geleden kreeg mijn moeder van onze buurvrouw een recept voor snijbonen met spekjes en tomaat. Ik heb mij hierdoor laten inspireren en mijn eigen variatie gemaakt. De sperziebonen hoef je niet eens voor te koken, wat weer afwas scheelt. De pijnboompitten geven het net een knapperig randje. Wij aten dit gewoon met aardappelen en een stukje vlees, maar je zou ook voor rijst kunnen kiezen. Of vervang de pijnboompitten door hamblokjes of spekjes. Of gebruik snijbonen zoals onze buurvrouw ook doet.

Ik ben trouwens vanaf nu ook te volgen op twitter! Wie had ooit gedacht dat ik nog eens aan twitter zou beginnen…DSCN2170.jpgDit heb je nodig voor 2 personen:

  • 250 gr sperziebonen
  • een handje pijnboompitten, geroosterd
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 tomaat
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl oregano
  • eventueel een scheutje water
  • zout en peper
  • olie of boter

Zo maak je het:

Snipper een ui en snijd een teen knoflook fijn. Snijd de uiteinden van de sperziebonen en halveer ze. Snijd de tomaat in plakjes en verwijder het vruchtvlees. Snijd de plakjes tomaat vervolgens nog een keer door de helft.
Verhit een wok met wat olie of boter en fruit de ui op middelhoog vuur tot het glazig is. Dit duurt ongeveer 3 tot 5 minuten. Voeg de laatste 30 seconden de knoflook toe. Schep de tomatenpuree erbij en roer goed. Laat dit even mee bakken en voeg de sperziebonen toe. Laat dit een paar minuten bakken. Doe de stukjes tomaat erbij en eventueel een klein scheutje water. Roer even door en laat ongeveer 10 tot 15 minuten op laag vuur met een deksel op de pan zachtjes pruttelen of tot de sperziebonen gaar zijn. Breng op smaak met zout en peper en de oregano en roer de pijnboompitten erdoor. Serveer met aardappelen of rijst.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s