Bladerdeeg kuipje met gedroogde tomaat en geitenkaas

_PSA0635.jpgEigenlijk is dit een mini quiche, maar je kan het ook zien als een omelet met een bladerdeegjasje. Ik ben iets uitgeschoten met de ei zoals je kunt zien, maar de smaak was er niet minder om. Het recept is gemaakt voor 2 personen, maar je kunt er zo veel maken als je zelf wilt. Gebruik bijvoorbeeld een muffinvorm in plaats van deze schaaltjes. Je kunt dit eten als ontbijt of als lunch, maar net wat je zelf wilt. In dit recept gebruik ik gedroogde tomaten en geitenkaas, maar je kunt bijvoorbeeld ook ham en cheddar kaas of champignons gebruiken. Maar net wat je in huis hebt of wat je lekker vind. _PSA0632.jpg

Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 2 velletjes bladerdeeg
  • 2 gedroogde tomaten
  • 1 lente ui
  • 1 groot ei, of 2 kleintjes
  • een scheutje melk of room
  • een handje geraspte geitenkaas
  • 1 tl oregano
  • zout en peper
  • olie om in te vetten
  • 2 bakjes die in de oven mogen, of een muffinvorm

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden en vet 2 schaaltjes in met wat olie. Laat het bladerdeeg ontdooien. Snijd de gedroogde tomaat in stukjes en de lente ui in smalle ringen. Breek het ei in een kom en voeg een scheutje melk toe. Breng op smaak met oregano, zout en peper. Leg de velletjes bladerdeeg in de schaaltjes en verdeel de lente ui en gedroogde tomaat over de bodem. Verdeel het ei mengsel erover en bestrooi met geraspte geitenkaas. Bak in de oven voor 15 tot 20 minuten of tot het ei en het bladerdeeg gaar en bruin is.

Eet smakelijk!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s