Spaghetti alla puttanseca met tonijn

_PSA0707.jpgSpaghetti alla puttanesca is een echte Italiaanse klassieker. Een gerecht dat eenvoudig en snel is, maar toch heel veel smaak heeft. Zelf heb ik er wat tonijn door gedaan, wat er heel erg bij paste. Ik heb mijn vriend er zelfs mee overtuigd dat ansjovis en kappertjes eigenlijk helemaal niet vies zijn. De ansjovis zorgt voor een specifiek zoutig smaakje wat je hele gerecht een heerlijke smaak geeft. Veel mensen die niet van vis houden, denken automatisch dat ze ook geen ansjovis lusten. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Het smelt als het ware in de pan waardoor je dus eigenlijk geen vis zit te eten. Als je het dus toch een keer wilt proberen, zou ik het zonder de tonijn doen. Je zult zien dat het helemaal niet naar vis smaakt. Verder is deze pasta ook nog eens heel slank!_PSA0704.jpgDit heb je nodig voor 2 tot 3 personen:

  • 250 gr volkoren spaghetti
  • 400 gr tomatenblokjes, 1 blik
  • 1 blikje tonijn, uitgelekt
  • 2 flinke el kappertjes
  • ± 15 zwarte olijven
  • 1/2 tl chili vlokken
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 1 el olie
  • eventueel zout en peper

Zo maak je het:

Snipper een ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de olijven in plakjes. Kook de pasta zoals op de verpakking staat in een diepe pan met kokend water en giet af. Verhit een wok met wat olie en voeg de ui, knoflook en chili vlokken toe. Bak op laag vuur tot de ui glazig is. Doe het blik tomatenblokjes erbij samen met een klein scheutje water. Roer door en voeg de olijven en kappertjes toe. Laat 5 minuten zachtjes pruttelen. Voeg het blikje tonijn toe en warm even mee. Breng eventueel op smaak met zout en peper en roer de spaghetti erdoor. Besprenkel op je bord met wat parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s