Griekse kipburger op een pita broodje

_PSA0686.jpgZo op z’n tijd heb ik wel eens behoefte aan een hamburger. Dit keer besloot ik een wat gezondere variant te maken. Ik gebruikte kip in plaats van rund of varkensvlees en koos voor gezondere toppings. Uiteindelijk besloot ik ook nog een pita broodje te gebruiken in plaats van een gewoon hamburger broodje voor de variatie. En zo is er een Griekse burger ontstaan. Ik heb deze keer gekozen voor tzatziki uit de winkel, omdat ik niet zo heel veel tijd had. Maar de zelfgemaakte variant die je al op de site kunt vinden, zou natuurlijk nog veel lekkerder zijn. De pita broodjes vind ik persoonlijk makkelijker eetbaar dan de gewone broodjes. En het was ook veel machtiger dan ik had verwacht. Na 1 broodje zat ik eigenlijk al vol. _PSA0692.jpgDit heb je nodig voor 4 stuks:

 • 4 pita broodjes
 • 400 gr kipfilet of kipgehakt
 • 1 ei
 • paneelmeel
 • 1/2 bakje verse dille
 • 1/2 bakje verse peterselie
 • 1/2 tl knoflook poeder
 • 1 tl ui poeder
 • 200 gr tzatziki
 • 1/2 komkommer
 • 1/2 zak veldsla
 • zout en peper

Zo maak je het:

Doe het kipgehakt in een diepe kom. Als je kipfilet gebruikt moet je dit natuurlijk eerst fijnmalen. Voeg een ei toe samen met de knoflookpoeder, ui poeder, fijngehakte peterselie en dille en wat zout en peper. Meng met een spatel door elkaar en voeg paneermeel toe tot het niet meer zo plakkerig is. De hoeveelheid die je nodig hebt verschilt. Het ligt er aan hoe groot je ei is. Verdeel het mengsel in 4 gelijke stukken en vorm er burgers van. Laat even rusten op een bord.
Bak de pita broodjes zoals op de verpakking staat en laat ze wat afkoelen. Verhit wat olie of boter in een pan en bak de burgers ongeveer 10 minuten tot ze gaar zijn. Keer regelmatig. Snijd de broodjes open en laat de achterkant aan elkaar zitten. Bedek de bodem met wat veldsla en leg hierop de burger. Snijd wat plakjes komkommer en leg dit erop. Druppel er wat tzatziki over en serveer.

Eet smakelijk!

Een gedachte over “Griekse kipburger op een pita broodje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s