Gerookte makreel spread

_PSA0674.jpgDat zoiets simpels zo lekker kan zijn. Deze spread bevat maar heel weinig ingrediënten, maar dat maakt hem totaal niet saai. De makreel is lekker zacht en de kappertjes en het citroen geven het net een klein zuurtje. Heerlijk voor op een stukje brood of een toastje. Eet het als lunch of serveer het op een feestje. Ik had nog een stukje Turks brood over en dat smaakte er heel goed bij. Voor de variatie kun je nog wat kruiden toevoegen. Ik heb hier gekozen voor verse dille, maar je zou bijvoorbeeld ook wat paprikapoeder kunnen gebruiken. Als je hem wat slanker wilt maken, kun je voor yoghurt kiezen in plaats van mayonaise. Er kunnen trouwens nog wel wat graatjes in je spread zitten._PSA0683.jpgDit heb je nodig:

  • 2 gerookte makreelfilets, gefileerd.
  • 2 el mayonaise
  • 1 flinke el kappertjes
  • wat takjes verse dille
  • een scheutje citroensap
  • zout en peper

Zo maak je het:

Pluk met twee vorken de makreel in stukjes. Dit kun je zo grof of zo fijn doen als je zelf lekker vind. Doe dit in een kom en voeg de mayonaise, kappertjes en fijngehakte dille toe. Roer door elkaar en voeg nog een scheutje citroensap naar smaak toe. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met wat brood of toastjes.

Eet smakelijk!

Een gedachte over “Gerookte makreel spread

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s