Minestrone soep

DSCN2129.jpgWeten jullie nog dat ik vertelde over de erwtensoep van mijn oma? 2 mensen in onze familie hielden daar niet zo van. Ze maakte dus zelf altijd minestrone soep. Dit recept komt niet bij hun vandaan, maar heb ik zelf bedacht. Maar omdat de erwtensoep zoveel herinneringen opriep, leek het me niet meer dan logisch dat ik ook deze soep voor jullie maakte. Het prettige aan deze soep is dat het enorm veel groente bevat en dat je er dus ideaal restjes mee op kunt maken. Alle variaties zijn mogelijk. In deze soep zit bijvoorbeeld courgette en pompoen (en nog veel meer natuurlijk). Ook heb ik spekjes gebruikt die nog in de koelkast lagen, maar die kun je gerust weg laten als je een vegetarische variant wilt. Of gebruik andere bonen bijvoorbeeld. Keuzes genoeg. Ze zeggen dat deze soep de volgende dag nog lekkerder is. Je zou hem dus ook een dag van te voren kunnen maken als je dat wilt. DSCN2134.jpgDit heb je nodig voor 6 personen:

 • 150 gr wortel
 • 3 stengels bleekselderij
 • 200 gr pompoen
 • 1 courgette
 • 1 rode ui
 • 1 teen knoflook
 • 100 gr doperwten
 • 2 el vers gehakte peterselie
 • 2 tl Italiaanse kruiden
 • 2 liter groente bouillon
 • 400 gr tomatenblokjes (blik)
 • 125 gr spekjes
 • 400 gr gemengde bonen, bijvoorbeeld bruine en kidney bonen
 • 200 gr kleine pasta, bijvoorbeeld macaroni
 • eventueel zout en peper

Zo maak je het:

Snijd alle groente in kleine blokjes van een cm. Verwarm een grote diepe pan met dikke bodem zonder olie of boter en bak de spekjes zonder ze bruin te laten worden. Voeg de groente toe en bak ongeveer 10 minuten. Pers een teen knoflook erboven uit en bak nog een minuut mee. Voeg de bonen en het blik tomatenblokjes toe samen met 2 liter groente bouillon. Breng aan de kook en laat 30 minuten zachtjes pruttelen. Doe eventueel de deksel op de pan. Voeg de doperwten en de pasta toe en kook tot de pasta gaar is. Breng op smaak met zout, peper en Italiaanse kruiden en roer de peterselie erdoor. Op je bord kun je er eventueel nog wat geraspte parmezaanse kaas over doen. Serveer met wat stokbrood.

Als je hem van te voren maakt, kan het zijn dat je extra water moet toevoegen. Proef dan wel even goed voor de smaak.

Eet smakelijk!

Een gedachte over “Minestrone soep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s