Tomatenrijst met doperwten

_PSA0594.jpgDit kleurrijke rijstgerecht is een ideaal gerecht om aan je gasten te serveren. Eet dit met bijvoorbeeld een stukje vlees of vis en een lekkere salade en je hebt een complete maaltijd op tafel staan. Door de garam masala die er door zit, krijgt het een beetje een mediterraans tintje. Met lamsvlees erbij, lijkt het een beetje Grieks. Of kies voor garnalen die je erdoor kunt doen waardoor het meer op Paella lijkt. Het is leuk om hiermee te spelen en te variëren zodat je je eigen favoriete combinatie krijgt. Je kunt het recept makkelijk halveren of juist verdubbelen voor minder of meer personen. Het is dus een gerecht waar je alle kanten mee op kan. Het grote voordeel van dit gerecht is dat je de saus maakt terwijl de rijst kookt. Super snel dus!Dit heb je nodig voor ± 4 personen:

  • 175 gr zilvervliesrijst
  • 175 gr doperwten
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 tl garam masala
  • 1 teen knoflook
  • 2 bos ui of 1 normale ui
  • snufje chili poeder
  • zout en peper
  • olie

Zo maak je het:

Kook de rijst in een pan met water gaar en giet af. Snijd de knoflook fijn en de bosui in ringen (snipper de ui als je een gewone ui gebruikt). Snijd de bleekselderij in plakjes. Laat de doperwten ontdooien en verwarm heel even in een vergiet onder stromend warm water. Doe wat olie in een diepe pan met dikke bodem en fruit de ui en bleekselderij 5 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog 30 seconden. Doe de garam masala en chili poeder erbij samen met wat zout en peper. Roer goed en giet het blik tomatenblokjes erbij samen met de doperwten. Breng aan de kook en laat zachtjes 5 minuten pruttelen of tot de bleekselderij gaar is. Roer de rijst erdoor, warm goed mee en breng op smaak met zout en peper voor je het serveert.

Eet smakelijk!

Een gedachte over “Tomatenrijst met doperwten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s