Guacamole

_PSA0588.jpgVolgens mij is dit bij ons thuis één van de favoriete dips. Mijn vriend en ik houden allebei heel erg van tortilla chips dus dan lijkt het me vrij vanzelfsprekend dat we ook heel erg van guacamole houden. Dat schaaltje was dus ook zo weer leeg. Dit is mijn recept, wat betekent dat ik niet wil zeggen dat dit het juiste recept is. Het is gewoon hoe wij hem lekker vinden. Normaal gesproken maak je dit altijd met een pepertje en limoen sap, maar wij maken hem meestal met een snufje chili poeder en gewoon wat citroensap. Werkt naar onze mening net zo goed. Je kunt er voor kiezen om de tomaat weg te laten, maar het geeft juist een leuke kleur en een frisse smaak. Deze tomaat was volgens mij echt onverwoestbaar trouwens. Hij lag namelijk al minstens ander halve week op het aanrecht in een zakje. Ik dacht dat hij al lang niet meer goed zou zijn, maar hij zag er nog net zo uit als toen ik hem kocht. Er zat niet eens een zacht plekje aan. En dat terwijl tomaten niet eens echt in het seizoen zijn. _PSA0585.jpgDit heb je nodig:

  • 1 rijpe avocado
  • 1 tomaat
  • snufje chili poeder
  • scheutje citroensap
  • zout en peper

Zo maak je het:

Snijd een tomaat in kleine stukjes en halveer de avocado. Verwijder de pit en de schil en snijd hem voor het gemak in blokjes. Doe de avocado in een kom en prak fijn. Doe dit zo fijn als je zelf wilt. Voeg wat citroensap, chili poeder, zout en peper naar smaak toe en roer de tomaat erdoor. Doe alles in een leuk schaaltje en serveer bijvoorbeeld met tortilla chips.

Eet smakelijk!

Een gedachte over “Guacamole

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s