Zwitserse kaasfondue

_PSA0577.jpgDit was de eerste keer dat ik zelf kaasfondue maakte. Normaal gesproken kocht ik gewoon zo’n pakje wat je alleen maar in een caquelon hoefde te smelten. Ook lekker natuurlijk, maar ik wilde wel eens het verschil proeven tussen de kant en klare en de zelf gemaakte. Ik besloot dus om naar de kaasboer te gaan, waar ik normaal nooit kom omdat ik niet zo’n kaasliefhebber ben (en ja, ik ben echt Nederlands hoor haha). Bij de kaasboer haalde ik dus een stuk Emmentaler en een stuk Gruyere. Het voordeel was dat ze het daar al voor me konden raspen, wat weer tijd scheelde in de keuken. Het was wel leuk om alles helemaal zelf te maken. Nou moet ik zeggen dat de smaak van de kant en klare pakjes helemaal niet slecht is, maar de zelfgemaakte smaakt gewoon veel verser. Volgende keer ga ik denk ik ook eens wat variaties proberen. De kaasboer heeft me namelijk hun recept gegeven die er ook wel interessant uit ziet. Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 1 teen knoflook
  • 200 ml witte wijn
  • 200 gr Emmentaler, geraspt
  • 200 gr Gruyere, geraspt
  • 1 el maizena
  • snufje nootmuskaat
  • stokbrood

Zo maak je het:

Snijd een knoflook teen doormidden en wrijf je caquelon er mee in. Voeg 200 ml wijn toe en breng bijna aan de kook. Voeg beetje bij beetje de kaas toe en laat op niet te hoog vuur smelten. Als hij te dun is kun je een papje maken van wat wijn en maizena en dat toevoegen aan de pan. Voeg wat extra wijn toe als hij te dik is. Blijf wel goed roeren. Voeg voor de extra smaak nog een nufje nootmuskaat toe. Snijd het stokbrood in stukjes. Serveer alles samen met een salade.

Eet smakelijk!

Een gedachte over “Zwitserse kaasfondue

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s