Macaroni ovenschotel met kipgehakt

_PSA0568.jpgDeze ovenschotel is een variatie op een gerecht wat mijn moeder laatst gemaakt had. Het is echt een comfort food recept geworden. Met dit recept vergeten we dus even dat we eigenlijk zo gezond bezig zijn. Zo af en toe mag je jezelf best verwennen. Hier kun je met gemak met 4 personen van eten. Misschien zelfs meer. Ideaal om te delen dus. Op die manier voelen we ons ook gelijk wat minder schuldig haha. Je kunt het kipgehakt heel goed vervangen voor gewoon rundergehakt. Of de prei vervangen voor bijvoorbeeld wat champignons. Ook is dit gerecht heel goed in te vriezen zodat je er later nog eens van kunt eten als je minder tijd hebt om te koken. _PSA0570.jpgDit heb je nodig voor 4 personen: 

 • 250-300 gr macaroni
 • 300 gr kipgehakt
 • 100 gr zongedroogde tomaten, in stukjes
 • 3 bosuitjes, in ringen
 • 1 prei, in ringen
 • 3 takjes rozemarijn, fijngehakt
 • 40 gr boter
 • 40 gr bloem
 • 500 ml melk
 • 25 gr parmezaanse kaas
 • 100 gr geraspte kaas, bijvoorbeeld jong belegen
 • zout en peper

Zo maak je het:

Breng een grote pan water aan de kook en kook de pasta beetgaar zoals op de verpakking staat. Giet af en laat uitlekken. Verhit ondertussen een diepe pan met wat olie of boter en bak het gehakt rul voeg de prei toe. Bak de prei tot het zacht is en zet het vuur uit.
Verhit een steelpan met de 40 gr boter en bak de bosui ongeveer een minuut tot ze zacht zijn. Roer de bloem erdoor en bak nog 30 seconden. Voeg vervolgens beetje bij beetje de melk toe en roer tot een romig mengsel. Breng aan de kook en roer tot het dikker word. Voeg 2/3 van de kaas toe en roer tot het gesmolten is. Roer de stukjes gedroogde tomaat en de rozemarijn erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Roer de kaassaus, de macaroni en het gehakt mengsel door elkaar en doe in een ovenschaal. Verdeel de rest van de kaas erover en bak in de oven voor 25 minuten op 200 graden.

Eet smakelijk!

Een gedachte over “Macaroni ovenschotel met kipgehakt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s