Chips uit de magnetron

_PSA0559.jpgLaatst kreeg ik van iemand de vraag of ik ook eens iets uit de magnetron kon maken. En dan bedoelen we natuurlijk geen opwarm maaltijden. Nou zijn er veel verschillende opties. Je kunt bijvoorbeeld je ei op verschillende manieren bereiden in de magnetron. Daar ben ik niet zo’n fan van aangezien het me een keer is gelukt om het ei te laten ontploffen haha. Sindsdien komt mijn ei niet meer in de buurt van een magnetron. Behalve ei kun je ook bijvoorbeeld aardappels snel poffen. Maar vandaag gaan we er chips mee maken. En zo gezond als deze ken je ze waarschijnlijk nog niet.
Chips maken in de magnetron is snel en makkelijk en heeft zo zijn voordelen. Er word geen olie gebruikt. Je weet zeker dat je niet in je eentje een hele zak leeg zal eten (want dan sta je heel lang in de keuken als je dat allemaal wilt maken). Voor een rustieker uiterlijk hoef je niet eens de aardappel te schillen. En je kan helemaal zelf bepalen waar ze naar smaken. In dit recept ga ik uit van de basis en heb ik alleen wat zout en peper gebruikt (de peper geeft net wat meer kick dan alleen zout). Je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld paprika poeder te gebruiken. Dan heb je gelijk paprika chips. Of wat dacht je van zoete aardappel in plaats van gewone. Ik zou zeggen, probeer wat uit!_PSA0561.jpgDit heb je nodig voor een klein schaaltje:

  • 1 vastkokende aardappel
  • 1 bord die in de magnetron kan
  • stukje bakpapier
  • zout
  • peper
  • eventueel andere kruiden naar keuze
  • eventueel een mandoline voor gelijkmatige dunne plakjes

Zo maak je het:

Leg een stukje bakpapier op een bord. Was de aardappel goed. Of schil hem als dat er graag af wilt hebben. Snijd hem in zo dun mogelijke plakjes. Dit gaat natuurlijk het makkelijkste met een mandoline maar met de hand kan ook. Dep de plakjes goed droog op een schone theedoek of keukenpapier. Leg ze op het bord en zorg dat ze elkaar niet overlappen. Besprenkel met je favoriete kruiden. Het kan zijn dat je verschillende ladingen moet maken. Het ligt er maar net aan hoe groot je aardappel is.
Zet het bord in de magnetron en bak ze op 800 watt voor 2 tot 4 minuten. Keer ze halverwege de baktijd. Deze minuten zijn een richtlijn. Het ligt er aan hoe dun de plakjes gesneden zijn. Hoe dunner ze zijn hoe sneller ze klaar zijn. Blijf er dus bij en hou het in de gaten. Je chips is klaar als het net goudbruin begint geworden.

Eet smakelijk!

Een gedachte over “Chips uit de magnetron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s