Groente met feta uit de oven

_PSA0539.jpgVandaag zijn we een klein beetje in de Griekse sferen met deze groente met feta uit de oven. Dit is een goede manier om veel groente in je avondmaaltijd te verwerken. En het kost je ook nog eens weinig werk want de oven doet het meeste. Een paar lamsworstjes smaken heerlijk hierbij, maar ieder ander soort werkt natuurlijk ook prima. Nou zijn geroosterde groente uit de oven helemaal niet zo speciaal meer, maar door de feta krijgt alles juist een leuke twist. Ik heb het recept een klein beetje aangepast. Het had eigenlijk net wat langer in de oven gemogen, maar dan zou de feta verbranden. Als dat bij jou ook het geval is, kun je na een tijdje wat aluminium folie over je schaal doen. Op die manier wordt de feta niet te bruin. Hou het dus wel even in de gaten.

_PSA0543.jpgDit heb je nodig voor 4 personen:

 • 450 gr mini krieltjes
 • 1 gele paprika
 • 1 rode paprika
 • 250 gr cherry tomaten
 • 1 courgette
 • 1 aubergine
 • 200 gr feta
 • 1 el fijngehakte tijm
 • 3 el olie
 • 1 teen knoflook
 • zout en peper

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de courgette en aubergine in halve plakken en de paprika in grove stukken. Doe dit in een grote ovenschaal of bakblik en voeg de krieltjes en tomaten toe (deze hoef je niet te halveren). Voeg de tijm, zout en peper toe en meng. Pers een teen knoflook uit in een kommetje en voeg 3 el olie toe. Roer even door en besprenkel 2/3 over de groente. Schep goed om. Verkruimel met je handen de feta over de bovenkant en besprenkel met de rest van de olie. Bak in de oven voor 45 tot 60 minuten of tot de feta mooi goudbruin is en de groente beetgaar. Dek aan het eind eventueel af met aluminium folie als de feta te donker word. Serveer met wat lamsworstjes.

Eet smakelijk!

Een gedachte over “Groente met feta uit de oven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s