Valentijnsdag: Banaan bites met chocola

_PSA0719.jpgValentijnsdag en chocola gaan naar mijn mening hand in hand. Of je dit nu voor een man of een vrouw maakt. Iedereen houd van chocola. Dit gerechtje is ook nog eens zo klaar. Oké, behalve dat het nog een tijdje in de vriezer moet. De banaan word in de vriezer bijna ijs. En de oreo koekjes die erover zitten, geven het hele hapje een lekkere crunch. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een gezondere variant en het besprenkelen met bijvoorbeeld kokos rasp of amandelschaafsel. Maar ik vind dat je op valentijnsdag een beetje mag zondigen haha. _PSA0726.jpgDit heb je nodig:

  • 1 banaan
  • 100 gr pure chocolade
  • 1 el kokosolie
  • 1 pakje oreo koekjes

Zo maak je het:

Bekleed een ruime bak met wat bakpapier. Snijd een banaan in plakken van een cm en leg ze in de bak. Leg ze ongeveer een uurtje in de vriezer. Zo stolt de chocola wat makkelijker straks.
Doe een klein laagje water in een steelpannetje en laat warm worden. Leg hierop een kom en zorg ervoor dat de bodem het water niet raakt. Doe de chocola en de kokosolie erin en laat alles langzaam smelten. Doe de koekjes in een zak en verkruimel ze. Doe het in een bakje. Haal de chocola van het vuur en de banaan uit de vriezer. Wentel de banaan stukjes door de chocola en vervolgens door de koek kruimels. Dit gaat het makkelijkste met 2 vorken. Leg ze weer in het bakje met bakpapier. Zet het weer terug in de vriezer en laat volledig opstijven. Ik heb ze er een uur of 2 in gezet.

Eet smakelijk!

Een gedachte over “Valentijnsdag: Banaan bites met chocola

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s